Kovid-19 nedir? Belirtileri nedir? Koronavirüs bulaşıcı mı?

Kovid-19 nedir? Son günlerde dünya gündeminde merak edilen konuların başında koronavirüs geliyor. İran ve İtalya'da görülen koranavirüsü vakasına Afganistan'da da rastlandı. Koranavirüsünün belirtilerinin ne olduğu ise merak konusu. Detaylar haberimizde...

Kovid-19 nedir? Koronavirüs nedeniyle Avrupa'da da ölüm vakaları yaşandı. İran'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenler oldu. Koranavirüsü dünya genelinde konuşulan konular arasında bulunuyor.

KOVİD-19 NEDİR?

Kovid-19 yeeni tip koronavirüs

KORONAVİRÜS NEDİR?

Corona virüsü, üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer belirtiler gösterir. Bazı bünyeler hastalığı hafif semptomlarla atlatabileceği gibi bazı hastalar hayatlarını kaybedebilirler. Corona virüs enfeksiyonlarının MERS ve SARS gibi türleri ölümcül olabilir.

Bazı bünyeler hastalığı hafif belirtilerle atlatabilir. Virüsün bulaşmasından sonraki ilk 15 gün çok önemlidir. Çünkü belirtiler bu zaman zarfında ortaya çıkar ve virüs bu ilk 15 günlük sürede vücutta yayılım gösterir. Nefes darlığı, öksürük ve ateş hastalığın en önemli belirtileri arasındadır. Fakat bazı hastalarda bu belirtilerle birlikte balgam da görülebilir.

Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü MERS, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaşabileceği belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı hiçbir koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Kovid-19 nedir? Belirtileri nedir? Koronavirüs bulaşıcı mı?

CORONA VİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Virüsle ilgili belirtilerin tamamı ise şöyle;

İştahsızlık ve kilo kaybı

Ateş

Halsizlik ve durgunluk

Karın bölgesinin şişmesi

Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi

Solunum sorunları ve nezle

Denge sorunları

Genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade

KORONAVİRÜS (CORONA VİRÜS) BULAŞICI MI?

Corona virüsler birçok farklı canlıda hastalıklara neden olabilir. Ancak, SARS-CoV insanlar ve maymunlar, Himalaya misk kedisi, rakun köpeği, kedi, köpek ve kemirgenler gibi hayvanlara bulaşabilir.

 

Kovid-19 nedir? Belirtileri nedir? Koronavirüs bulaşıcı mı? ile ilgili etiketler Virüs Koronavirüs Korona kovid-19 belirtileri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.