Kosova'da hareketli anlar: Patlama ve silah sesleri duyuldu

Kosova’nın kuzeyinde yer alan ve Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça’da patlama ve silah sesleri sonrası siren sesleri yükseldi. Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, maskeli şahısların belediye seçim görevlilerine ve polise ses bombası ile saldırdığını belirtti.

Kosova’nın kuzeyindeki 4 Belediye Başkanı’nın görevinden istifa etmesi sonrası söz konusu belediyelerde 18 Aralık’ta yapılacak erken yerel seçimler öncesi bölgede gerilim yeniden arttı. Ülkenin kuzeyinde yer alan ve Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça’da patlama ve silah sesleri sonrası siren sesleri yükseldi. Yerel basında çıkan haberlerde, Zveçan Belediyesi'nde siren seslerinin duyulduğu belirtilirken, Avrupa Birliği'nin (AB) EULEX misyonuna bağlı güçlerin Mitrovica kentinin güney ve kuzey yakasını birbirine bağlayan İber Köprüsü’ndeki mevcudiyetini artırdığı aktarıldı.

SES BOMBASI ATTILAR, HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla yaptığı açıklamada, bugün Kosova’nın kuzeyinde meydana gelen olaylara tepki göstererek, maskeli şahısların belediye seçim görevlileri ve polise ses bombası ve havaya ateş açarak saldırdığını belirtti.

Sveçla, "Kosova polisi, bugünkü saldırılara karışan tüm suçluları tespit etmek ve adalete teslim etmek için şimdiden soruşturmalara başladı. Polis, Kosova genelinde güvenliği sağlamak, düzeni ve hukukun üstünlüğünü sağlamak için görevlerine uygun olarak görevlerini sürdürecektir" dedi.

SİREN SESLERİ YÜKSELDİ

Kosova Polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Kosova Merkez Seçim Komisyonu'nun talebi üzerine bugün, Zubin Potok ve Kuzey Mitroviça belediyelerinde, asayişi sağlamakla görevli polisi birimleri, Belediye Seçim Komisyonu yetkililerine, belediye seçim ofislerine kadar eşlik etti” ifadeleri kullanıldı. Sırp protestocuların, Kosova Merkez Seçim Komisyonu yetkililerinin şehirlerdeki belediye seçim komisyonları ofislerinde çalışma yapmalarını engellediğini ve ofislere ses bombaları ile hasar verdiğini belirten polis, söz konusu bölgede siren seslerinin yükseldiğini ifade etti.

GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETMİŞLERDİ

Kosova Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, belediye seçimlerinde görev alacak yetkililerin Kosova Polisi eşliğinde Sırp yetkililerin istifası nedeniyle kapalı olan ofislere gittiği, ancak buraya girişlerinin mümkün olmadığı kaydedildi. Sırbistan makamları tarafından verilen plakaların Kosova plakalarına dönüştürülmesi konusunda ihtar belgesi vermeyi reddeden Sırp Kosova Emniyet Biriminin Kuzey Bölgesi Müdürü Nenad Djuric'in açığa alınması üzerine, aralarında belediye başkanları, hakim, savcı ve polislerin de bulunduğu çok sayıda Sırp vatandaşı, Kosova kurumlarındaki görevlerinden istifa etmişti.

Kosova'da hareketli anlar: Patlama ve silah sesleri duyuldu ile ilgili etiketler Kosova

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.