Kosova ve Kuzey Makedonya’da yerel seçimler için halk bugün sandık başında

Kosova ve Kuzey Makedonya vatandaşları bugün yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gidiyor. Yarışan adaylar arasında çeşitli etnik gruplardan gelen adaylar var.

Kuzey Makedonya’da 1 milyon 800 bin seçmen Üsküp’ün de belediye başkanı dahil olmak üzere 80 tane yerel yöneticinin seçimi için sandığa gidecek. Oylamada seçmenlerin kimliğini kontrol etme amacıyla ilk defa biyometrik teknoloji kullanılıyor.

 

Kuzey Makedonya’da ki seçim bölgelerinin 18 tanesinde Arnavut partileri de yarışıyor. Bu bölgelerin 15’inin bir önceki dönemdeki liderleri bu partilere mensuptu.

 

KOSOVA'NIN MİTROVİÇA ŞEHRİNDE İKİ AYRI YARIŞ

 

Kosova’da da 38 yerel bölgenin yöneticileri belirlenecek. Ülkenin Mitroviça kentinde iki ayrı seçim yapılırken, şehrin Arnavut halkı ve Sırp halkı kendi yöneticilerini oylayacak. Ülke dışında ikamet eden Kosova vatandaşlarına da posta yolu ile oylarını kullanma hakkını tanıdı.

 

Oyunu başkent Priştine'de Ali Sokoli Lisesi'nde kullanan ülkenin eski lideri Ramush Haradinaj seçmenleri sandık başına gidip tercihlerini kullanmaya teşvik etti.

Kosova ve Kuzey Makedonya’da yerel seçimler için halk bugün sandık başında ile ilgili etiketler Kosova Yerel seçim Kuzey Makedonya
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.