KOSGEB nedir? KOSGEB desteklerinden kimler yararlanır? 100 Bin TL kredi müjdesi!

KOSGEB açılımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'dır. Mevcut işletmesi olan kobilerin, yeni iş kurmak isteyen girişimcilerin destek aldığı KOSGEB hakkında yeni müjdeyi de Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

KOSGEB desteklerinden yeni iş kurmak isteyen girişimciler ve mevcut işletmesi olan kobiler yararlanabiliyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere birçok alanda destek olmak için kurulan KOSGEB 2022 yılında bu desteklerini genişletme kararı aldı. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Mikro ve küçük işletmelerin destek başvuruları yaptığı KOSGEB 2022 yılında meslek lisesi ve yeni üniversite mezunlarını istihdama dahil etmek için yeni bir çalışma başlatıyor.

KOSGEB nedir? KOSGEB desteklerinden kimler yararlanır? 100 Bin TL kredi müjdesi!

100 BİN TL KREDİ İMKANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunlara yönelik geliştirilen KOSGEB desteği hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: KOSGEB destekleriyle ilgili bir müjdemizi paylaşmak istiyorum. Nisan ayında küçük işletmelere yönelik hızlı destek programı başlatmıştık. Bu programın kapsamını genişletiyoruz. Yeni mezun gençlerin istihdamı teşvik edilecek. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi, üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam eden işletmelerimize, 100 bin lira destek veriyoruz." açıklamasında bulundu.

100 bin TL kredinin 24 ay içinde faizsiz olarak geri ödeneceğini belirten Erdoğan, kadın istihdamında bu rakamın 110 bin TL'yi bulacağını ifade etti.

KOSGEB NEDİR?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini geliştirmek ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş kamu kurumudur.

KOSGEB nedir? KOSGEB desteklerinden kimler yararlanır? 100 Bin TL kredi müjdesi! ile ilgili etiketler KOSGEB kosgeb nedir kosgeb kimler yararlanır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.