KOSGEB, genç personel istihdamına yönelik olarak "Hızlı Destek" programı hazırladı

KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler, mikro ve küçük ölçekli işletmeler için hazırlanan "Hızlı Destek" programına ilişkin olarak “İşletme yelpazemizi geniş tutarak, daha fazla sektöre ulaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler, destek programından mikro işletmelerin 2, küçük ölçekli işletmelerin de en fazla 5 personel için faydalanacaklarını aktarırken şu değerlendirmeyi yaptı:

Yeni destek programımız mikro ve küçük ölçekli işletmelere hızlı destek programı şeklinde. Burada amaç mikro ve küçük ölçekli işletmeler yeni personel istihdam ettiklerinde onlara faizsiz ve teminatsız destek sağlıyoruz. Çalışan sayısı 49’un altında, cirosu da 25 milyon TL’nin altında olan işletmeler bu gruba giriyor. İşletmeler yeni bir personel aldıkları takdirde biz de burada personel başına mikro ölçekli işletmeler için en fazla 2 personel olmak kaydı ile personel başına 100 bin TL’den 200 bin TL, küçük ölçekli işletmelerde de yine en fazla 5 personel ve personel başına 100 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar destek sağlayacağız. Bu faizsiz ve teminatsız ilk 2 yıl ödemesiz olacak şekilde işletmelere aktarılacak.

MÜRACAATLAR MART SONUNA KADAR

Programa katılmak için personellerin 1981 ve sonrası doğumlu olması gerektiğini ifade eden Özbekler, işletmelerin başvurularını son güne bırakmadan yapması gerektiğini belirtirken müracaat süreci ile ilgili şunları aktardı:

Başvurular online bir şekilde KOSGEB’in web sayfasından olacak. Mikro ve küçük ölçekli işletmeler başvurularını web sayfasından yapacak. Son başvuru tarihi 31 Mart ama burada şöyle bir husus var, işletmelerin 31 Mart’ı beklemesine gerek yok. İşletme personeli bulduktan sonra müracaat etmek zorunda değil, önce müracaatını yapmalı ve ardından personeli bulup işe başlatması için 20 Nisan’a kadar süresi var. Benim buradan Kayseri’deki işletmelere tavsiyem, programı mutlaka incelesinler, gerekli bilgileri alsınlar. Ardından müracaatlarını yapsınlar. İşletmelerden ricamız kesinlikle son başvuru süresini beklemesinler, bir an önce müracaatlarını yerine getirsinler.

Müracaat edecek işletmeler imalat sektöründe faaliyet gösterebilir, aynı zamanda hizmet sektöründe de faaliyet gösterebilir. Oldukça geniş bir hedef kitlemiz var projeden yararlanabilecek. Bununla ilgili de yine işletmeler kendi sektörlerinin desteklenip desteklenmediğini web sayfasından öğrenebilirler. Geniş bir hedef kitleyi bu destekten yararlandırmak istiyoruz.

KOSGEB, genç personel istihdamına yönelik olarak "Hızlı Destek" programı hazırladı ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.