Köşeye sıkışan İmamoğlu özür diledi: Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, Akif Beki'nin de olduğu gazetecilerle çekilen Karadeniz gezisi fotoğrafı hakkında yapılan eleştirilere "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" demişti. İfadesi kibir gösterisi olarak yorumlanan ve tepkiler gelen İmamoğlu geri adım atarak özür diledi. İmamoğlu'nun çiftçilere seslenirken 'Ben çiftçi çocuğuyum' diyerek mütevazılık çabalarına girmesi de dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini Karadeniz turu yaptığı esnada özellikle gazeteci Nagehan Alçı ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle eleştirenlere sert yanıt vermişti.

PARMAĞINI SALLAYARAK RACON KESMİŞTİ

Daha önce İmamoğlu'na destek veren Şahan Gökbakar, Atilla Taş, Fazıl Say ve Athena Gökhan gibi isimleri topa tutan İmamoğlu, konuşma esnasında parmağını sallayarak, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir, benimle aynı şeyi düşündüğünü, aynı şeyleri inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" demişti.

KÖŞEYE SIKIŞINCA ÖZÜR DİLEDİ

İBB'nin çifçiye fide desteği verdiği bir etkinlikte konuşan İmamoğlu, "Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım 'vız gelir tırıs gider' sözlerimden dolayı özür diliyorum. Ben dostluklarımı, yıllardır beraber olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek gibi bir niyetle yola çıkmadığım gibi hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım, koymayacağım. Bir fotoğrafla linç edilen yok sayılan tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen artık yok sayılan oy vermem denilen bir kişi durumuna düşürülürse, insanın kalbi kırılıyor, canı yanıyor, birkaç cümle yanlış laf kurabiliyorum. O yanlış kurduğum laflar için özür diliyorum, altını çizeyim" dedi.

 

Köşeye sıkışan İmamoğlu özür diledi: Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz ile ilgili etiketler İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.