Korsanlar FBI'ın e-posta sistemine sızdı: Tuhaf bir uyarı gönderildi!

FBI'a yönelik bir siber saldırının gerçekleştiğinin teyidi, Spamhaus Projesi'nin Cumartesi sabahı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Ulusal Güvenlik Departmanından gelen e-postaların, alıcılara 'siber tehdit' konusunda uyarı mesajı gönderildiğini bildirmesinden birkaç saat sonra geldi.

FBI'ı kaynak gösteren bir Bloomberg raporuna göre,  FBI'ın e-posta sistemi, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

'SİSTEMLERDEKİ TEHDİT AKTÖRÜ'

FBI ayrıca, Spamhaus Projesi tarafından yeniden yayınlanan ekran görüntülerinde de görüldüğü gibi, e-postaların bir '@ic.fbi.gov' e-posta hesabından geldiğini doğruladı.

Konu kısmında ise "Acil: sistemlerdeki tehdit aktörü" yazıyor.

E-postada, bir tehdit aktörünün siber güvenlik uzmanı "TheDarkOverlord haraç çetesi ile bağlantılı olduğuna inanılan Vinny Troia" olarak tanımlandığı belirtildi.

Spamhaus'un bildirdiğine göre, gönderilen on binlerce e-postaya hiçbir kötü amaçlı yazılım eklenmedi -veya eklenenler henüz saptanamadı. 

FBI: ŞU ANDA BİR BİLGİ VEREMİYORUZ

FBI, Bloomberg'e "Bu devam eden bir durum ve şu anda herhangi bir ek bilgi sağlayamıyoruz" dedi.

Siber güvenlik şirketi BlueVoyant'tan Austin Berglas, korsanlar tarafından ele geçirilen e-posta sisteminin gizli hükümet bilgileri için kullanılmadığını açıkladı.

Korsanlar FBI'ın e-posta sistemine sızdı: Tuhaf bir uyarı gönderildi! ile ilgili etiketler FBI Saldırı İnternet bilgisayar siber e posta korsan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.