Koronoya karşı en etkili aşıyı o firma taşıyacak

ABD’li Pfizer ile Alman Biontech SE 3. faz denemelerinde yüzde 95’in üzerinde başarıya uluştılarını açıkladıkları koronavirüs aşısının taşınması için Alman devi ile anlaştı. Buna göre, koronaya karşı şu anda en etkili aşıyı dünyaya Alman lojistik şirketi va-Q-tec ulaştıracak.

Koronavirüs aşılarının seri üretimi başlamadan dünyaya nasıl taşınacağı sorunu ortaya çıkmıştı. Çünkü bu aşıların etkinliğini koruması için eksi 70 derecede muhafaza edilmesi gerekiyor.

Şu anda koronavirüse karşı en etkili aşıyı geliştiren Pfizer/BioNTech yüzde 95'in üzerinde başarı sağladığını açıkladıkları ürünleri için Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) Aralık ayı ortasında onay almayı bekliyor.

Onay sonrasında ise aşının dünyaya ulaştırılması gerekecek.

İlk etapta en az 1 milyar doz aşı üretmeyi planlayan Pfizer-Biontech bunları eksi 70 derecede muhafaza edilerek ülkelere nasıl dağıtılacağı sorununu Almanya'nın Bavyera kentinde merkezi bulunan lojistik şirketi va-Q-tec ile anlaşara çözdü. 

Taşıma işlemi için "Vakumlu yalıtım panellerinden" oluşan "termo-kutular" kullanan şirket bu panellerin polistiren ve cam elyafı gibi geleneksel ısı yalıtım malzemelerinden on kat daha etkili olduğunu belirtiyor. 

Koronoya karşı en etkili aşıyı o firma taşıyacak

AŞILAR 1000 ADET YÜKSEK TEKNOLOJİLİ KONTEYNERLE TAŞINACAK

DHL tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırmaya göre, dünya çapında 10 milyar dozluk Pfizer-BioNTech aşısının taşınması için 15 milyon soğutucuya ihtiyaç duyulacağı duyurulmuştu.

Va-Q-tec’in kurucusu ve CEO'su Joachim Kuhn, şirketin dünya çapında bir düzineden fazla farklı aşı projesinde yer aldığını ve birçoğunun çok düşük sıcaklıklarda depolanması gerektiğini ifade etti.

40 uluslararası istasyon ağında 1000 adet yüksek teknolojili konteyner filosu olan şirketin CEO'su Kuhn, "Güçlü bir talep var ve bunu karşılamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Şirketin sitesinden yapılan açıklamada “va-Q-tec'in yüksek teknoloji ürünü pasif taşıma kapları, birkaç gün dahil olmak üzere -70 ile 25 derece arasındaki çeşitli aralıklarda sabit sıcaklıkları güvenilir bir şekilde koruyarak, sıcaklık kontrollü aşı dağıtımı için gerekli temel teknolojiyi sağlar” ifadeleri kullanıldı.

Koronoya karşı en etkili aşıyı o firma taşıyacak - Resim : 2

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEKİ EN KAPSAMLI ANLAŞMA

Şirket CEO’su Joachim Kuhn, Pfizer-BioNTech ile yapılan anlaşmaya ilişin ise şunları söyledi:

"Birinci sınıf bilim adamları çok kısa sürede aşı geliştirdiler ve şimdi biz de aşının dağıtımına güvenli taşıma çözümlerimizle yardımcı oluyoruz. Mevcut anlaşma, yirmi yıllık kurumsal tarihimizdeki en kapsamlı anlaşması hatta belki de sektördeki en kapsamlı anlaşma. Eşsiz taşıma teknolojimizle, geniş portföyümüz ve uzun yıllara dayanan tecrübemizle corona virüs aşısının küresel dağıtımını en iyi şekilde sağlayabiliriz. Covid-19 salgınına karşı küresel savaşın merkezinde bulunabilmekten gurur duyuyoruz" 

Koronoya karşı en etkili aşıyı o firma taşıyacak ile ilgili etiketler Almanya Pfizer BioNTech lojistik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.