Yok böyle skandal!

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınına karşı zamanında sıkı önlemler alarak 'ölümcül virüsü yendiklerini' duyuran Yeni Zelanda, sağlık skandalı iddialarıyla çalkalanıyor. Karantinada bulunması gereken iki kişinin bu uygulamadan kaçması neticesinde 320 kişiye koronavirüs bulaşmış olabileceği dünya gündemine bomba gibi düştü. İşte detaylar...

Koronavirüsü yendiğini ilan ettikten sonra bütün hastalarının taburcu olduğunu duyuran Yeni Zelanda’da karantina şoku yaşanıyor.

İNGİLTERE'DEN GELDİLER KARANTİNAYA ALINMADILAR

Önceki gün İngiltere’den ülkeye giriş yapan iki İngiliz kadında corona virüsü tespit edilmesinin ardından bugün bu yolcuların karantina altına alınmadığı ortaya çıktı.

Yaşananların ardından Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern bir açıklama yaptı. Ardern, “Bu kadınların test yapılmadan karantinadan çıkarılması sistemin kabul edilemez bir hatası. Test yapılmamasının sebebi kaynak eksikliğinden değil. Sağlık Bakanımız David Clark’la yolumuza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

''320 KİŞİYE BULAŞMIŞ OLABİLİR''

Yeni Zelanda hükümeti iki kadının yaklaşık 320 insanla yakın temasta bulunduğunu açıklarken bu oranın yeni bir koronavirüs dalgası yayılması için yeterli olduğunu da duyurdu.

ORDUYU GÖREVE ÇAĞIRDI

Karantina ve tecrit uygulamalarını gözlemlemek için Ardern, ordunun göreve çağrıldığını da açıkladı.

Yok böyle skandal! ile ilgili etiketler Yeni Zelanda Koronavirüs Korona Kadın İngiltere ölüm Ordu vaka jacinda ardern
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.