Koronayı yenen doktor Selçuk Köse annesinin dibinde

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınına yakalanan ve gördüğü tedavininin ardından ölümcül virüsü yenen doktor Selçuk Köse, annesinin dibinde fotoğraf çektirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Bakırköy Doktor Sadi Konuk Devlet Hastanesi’nde 33 yıldır Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak çalışan 55 yaşındaki Selçuk Köse, mart ayının başında çalıştığı hastanede koronavirüse yakalanmıştı.

Köse'de önce yüksek ateş ile kendini gösteren hastalık, solunum yetmezliğine kadar varınca , yoğun bakıma alınmıştı.

Yoğun bakımda kaldığı 23 gün süresince bir kez 6 dakika kalbi duran doktor Köse, Çin’den getirilen Pavipiravir adlı ilacın yanı sıra, doktor arkadaşlarının büyük çabaları ile yeniden hayata döndürülmüştü. Koronavirüs nedeniyle hasar gören organlarına, kök hücre tedavisi uygulanan doktor Köse, toplamda 35 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edilmişti.

”YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLDUM!”

Uygulanan hücre tedavisinin ardından yeniden doğmuş gibi olduğunu, yürümeyi ve yemek yemeyi yeniden öğrendiğini anlatan Köse, "Benim için gerçekten yeniden doğmak gibi oldu. Yürümeyi öğrendim. Önce yürüteçler ile, daha sonrasında da destek alarak yürümeye başladım. Şimdi artık desteksiz yürüyebiliyorum. Keza yemek yeme, küçük el becerileri… Bunlarla ilgili ilk başta motor hareketlerim çok zayıftı, kas gücümde ciddi bir zafiyet vardı. Hem beslenme hem ilaçlar ile onları gidermeye çalışıyoruz. İnşallah birkaç ay içinde bütün fonksiyonlar tam anlamıyla geri gelir diye düşünüyorum" demişti.

DUYGU DOLU ANNELER GÜNÜ MESAJI!

İyileşme sürecini tamamlamak için, halen istirahatte olan ve yeniden mesleğine dönmeyi bekleyen Selçuk Köse, Anneler Günü'nde sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj yayınladı. Yoğun bakımdaki tedavisinin ardından uyandırıldıktan sonra, beraber yaşadığı ve ilk “annem nasıl?” şeklinde sorduğu, 85 yaşındaki annesi Vahide Köse ile beraber fotoğraf çektirerek, şöyle yazdı:

“Anneler gününü bir kez daha beraber geçirdiğimiz için şükürler olsun. Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Yavrusundan uzakta nöbette olan tüm doktor, hemşire, memur, personell ve güvenlikçi arkadaşların da anneler gününü özellikle kutlarım.”

Koronayı yenen doktor Selçuk Köse annesinin dibinde

 

Koronayı yenen doktor Selçuk Köse annesinin dibinde ile ilgili etiketler Anneler Günü Koronavirüs Korona Selçuk Köse
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.