Koronayı yendi, kuaföre koştu

Koronavirüse yakalanan 55 yaşındaki Sibel Akgüller, stresli dönemlerini atlatmak için kuaföre koştu. Akgüller, "Kötü günleri unutmak ve moral amacıyla saçlarımı boyatmaya geldim" dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında kapatılan berberler ve kuaförler, hizmet verdikleri ilk gün büyük yoğunluk yaşadı. 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle kapatılan berberler ve kuaförler, normalleşme adımları kapsamında dün tekrar hizmet vermeye başladı.

Milliyet'ten Gökhan Kam ile Gülden Çoktan, İstanbuldaki berber ve kadın kuaförlerini gezerek önlemlerin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etti.

Habere göre, Ümraniye Topağacı'nda erkek berberinde sosyal mesafe kuralı gereği koltuklar arası mesafeye uyulmadı. Tüm koltuklarda müşteriler olduğu gibi, ustura ile sakal traşının yapılması yasak olmasına rağmen bir müşteri ustura ile sakal tıraşı yapıldı.

Kuaför işletmecisi Yüksel Kaya, "Tedbirlerimizi alarak dükkanımızı açtık. İlk gün olduğu için ve herkeste telefon numaramız olmadığından burada bir yoğunluk var” diye kendini savundu.

'UZUN ZAMAN KAPALI OLDUĞUMUZ İÇİN FİYATLARDA ARTIŞ OLDU'

Üsküdar’da bir erkek berberinde ise sosyal mesafe ve kurallara uyularak müşteri kabul edildi.

İşletmeci Cemil Sarıyer, "Dükkanımızın tamamını dezenfekte ettik. Eldiven ve maskeyle çalışıyoruz. Havlu ve önlüğümüz tek kullanımlık. Uzun zamandır kapalı olduğumuz için fiyatlarda bir artış oldu. Bu artışta tek kullanımlık ürünlerin de etkisi oldu” dedi.

Şirinevler’de kadın kuaför dükkanı olan Saadet Akbulut, bu süreçte kullan-at malzemeler kullandıkları için fiyatları artırmalarının normal olduğunu belirtti. Bazı müşterilerin kişisel önlemlerini almadığını kaydeden Akbulut, "Biz ‘Kuaförleri açın’ demedik. ‘Bize bu süreçte destek olun’ dedik. Ama dönüş farklı oldu. Bu vaka sayıları düşmüşken riski yükseltmekten başka bir şey değil. Aldığımız her ürünün fiyatı üç kat arttı” açıklamasında bulundu.

İYİLEŞİP SAÇINI BOYATTI

Eşiyle birlikte koronavirüs geçirdiklerini söyleyen 55 yaşındaki Sibel Akgüller, stresli dönemlerini atlatmak için kuaföre gelmiş. Akgüller, “Bu kötü günleri unutmak ve moral amacıyla saçlarımı boyatmaya geldim” dedi.

Koronayı yendi, kuaföre koştu ile ilgili etiketler İstanbul Koronavirüs Korona kuaför berber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.