Koronayı bitirmek için hayvanlar aşılanmalı

Bir grup bilim insanı, bir yıldır dünya genelinde yayılan koronavirüs salgınının sona erdirilmesi ve yeniden ortaya çıkmasının önlenmesi için kedi ve köpek gibi evcil hayvanların da aşılanması gerekebileceğini savundu. Bilim insanları buna gerekçe olarak da evcil hayvanlardan yayılabilecek yeni koronavirüs mutasyonlarının ortaya çıkabileceğini gösterdi.

East Anglia Üniversitesi, Earlham Enstitüsü ve Minnesota Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı Virulence dergisinde yayınladıkları araştırmada, hayvanlara da koronavirüs aşısı yapmanın neden gerektiğini anlattı.

Bilim insanları araştırma raporunda, "Hayvanların, mutasyon geçirmiş virüs için doğal konak olması, ve insanları yeniden enfekte etme olasılığı, uzun vadede halk sağlığı açısında bir risk teşkil edebilir" ifadeleri ile tezlerini ortaya koydu. 

Yani araştırmayı yapan bilim insanlarına göre, Kovid-19 salgınının hayvanlarda meydana gelecek virüs varyantları ile yeniden patlak verme ihtimali var.

'EVCİL HAYVANLAR DA VİZONLAR GİBİ İTLAF EDİLEBİLİR'

East Anglia Üniversitesi'de evrimsel genetik profesörü olan Cock van Oosterhout, köpeklerin ve kedilerin koronavirüse yakalanabileceğinini vurgulayarak, ancak hayvandan insana bulaşan koronavirüs vakasının henüz tespit edilmediğinin altını çizdi.

Danimarka'da mutasyonlu virüs nedeniyle milyonlarca vizonum itlaf edildiğine dikkat çeken van Oosterhout, "Evcil hayvanlarda buna benzer bir durumla karşı karşıya kalmamak için onları da aşılamamız gerektiğini düşünmemiz lazım" diye konuştu. Ancak van Oosterhout'a göre, bu senaryo henüz belirgin olarak bir risk oluşturmuyor.

15 MİLYON VİZON İTLAF EDİLDİ

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da hükümet, mutasyon geçirmiş koronavirüsün vizonlardan insanlara bulaşma ihtimalinin ortaya çıkması üzerine kasım ayında ülkedeki tüm vizonların itlaf edilmesi yönünde karar vermişti.

Bu karar sonrasında ülkede 4 Kasım'dan bu yana yaklaşık 15,4 milyon vizon itlaf edildi. Vizonların itlaf edildiği tek ülke de Danimarka değildi. İspanya, ABD gibi çok sayıda ülkede de benzer itlaf kararları alınarak uygulandı. 

Koronayı bitirmek için hayvanlar aşılanmalı ile ilgili etiketler kedi köpek aşı evcil hayvan kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.