Koronaya yakalanan Beşşar Esed, Putin'e sığındı

Koronavirüse yakalanan Suriye'deki rejimin lideri Beşşar Esed'in Rusya'ya gittiği belirtildi. Yaşanan son gelişmeyi Twitter hesabından aktaran Independent Türkçe muhabiri Cihat Arpacık, "Eğer geri dönmezse şaşırmayacağım" dedi.

Suriye'deki rejimin resmi haber ajansı Sana, geçtiğimiz günlerde Beşşar Esed ve eşi Esma Esed'in yeni tip koronavirüse yakalandığını açıkladı. Haberde Esed ve eşinin sağlık durumunun iyi olduğu ve bir süre evde karantina altında kalacakları belirtildi.

DURUMU KÖTÜLEŞTİ Mİ?

Bu açıklamanın ardından Esed'in durumunun kötüleştiğine dair söylentiler yayılsa da resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak konuyla yakından ilgilenen Independent Türkçe muhabiri Cihat Arpacık, Twitter hesabından dikkat çekici bir gelişmeyi aktardı.

"EĞER GERİ DÖNMEZSE ŞAŞIRMAYACAĞIM"

Esed'in Moskova'ya götürüldüğünü ve tedavisine orada devam edeceğini duyuran Arpacık, "Eğer geri dönmezse şaşırmayacağım" ifadesini kullandı.

RUSYA ESED HÜKÜMETİNİN DEVAMINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR

 Öte yandan Rusya, BM nezaretinde anayasa görüşmeleri sürerken Suriye'de Esed'in karşısında Moskova tarafından belirlenmiş adaylarla ülkenin 2012 anayasasına uygun şekilde bir seçim yaparak Baas ve Esed hükümetinin devamını sağlamaya çalıştığı geçtiğimiz haftalarda gündeme gelmişti.

 

Koronaya yakalanan Beşşar Esed, Putin'e sığındı ile ilgili etiketler Esed Putin Rusya Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.