Koronaya veda partisi yapmışlardı...

Temmuz ayının başında koronaya veda partisi düzenlenen Çekya'da günlük 11 binin üzerine çıkan vaka sayısı sonrası alarm verildi. Karantina kararı alınan ülkede, yarından itibaren market, eczane ve temizlik malzemesi satan iş yerlerinin haricinde bütün işletmeler kapatılacak.

Çekya’da 11 binin üzerine çıkan günlük koronavirüs vakaları nedeniyle ülkede ikinci kez karantina ilan edildi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında alınan karara ilişkin Sağlık Bakanı Roman Prymula, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19’la mücadele kapsamında ülke genelinde dışarı çıkma ve sosyal teması sınırlayıcı sert önlemlerin hayata geçirileceğini duyurdu.

BÜTÜN İŞLETMELER KAPANIYOR

Yarından itibaren uygulanmaya başlanacak karantina kapsamında market, eczane ve temizlik malzemesi satan iş yerlerinin haricinde bütün işletmeler kapatılacak.

Koronaya veda partisi yapmışlardı...

İlk etapta 3 Kasım’a kadar geçerli olacak karantina sürecinde, aile bireyleri dışındaki kişilerle sosyal temasın tamamen sonlandırılması öngörülürken, iş, alışveriş ve doktor ziyaretleri gibi zaruri durumlara izin verilecek.

Açık alanlarda maske kullanımı zorunlu kılınırken, vatandaşların doğa yürüyüşü gibi etkinlikler yapmalarına izin verileceği ancak en fazla iki kişinin birlikte hareket edebileceği vurgulandı.

Çekya'nın başkenti Prag'da 1 Temmuz'da vakaların azalmasıyla birlikte koronavirüse veda partisi düzenlenmişti.

Koronaya veda partisi yapmışlardı... ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Çekya Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.