Koronavirüs tedavisi gören doktor Alpay Genç'ten Alman gazeteciye ders gibi cevap

Koronavirüsüne yakalanan ve tedavi gören doktorlardan Alpay Genç, hastalığı ile yaşananları, sosyal medya hesabından yazarak duyurdu. Doktor Genç, hastane odasında yatarken kendisini Almanya’dan arayan bir gazetecinin, Türkiye’yi kötülemek için sorduğu tuzak sorulara verdiği yanıtı da paylaştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Koronavirüsü ile dünyanın tüm ülkeleri büyük bir savaş veriyor. Her geçen gün etkisini arttıran virüsü önleyecek aşı ve tedavi edecek ilaçlar üzerine bilim adamları gece gündüz demeden çalışıyor.

DOKTOR HEMŞİRE VE DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN BÜYÜK ÖZVERİ

Türkiye’de, tüm olumsuzluklara rağmen koronavirüsü ile mücadelesini aldığı önlemler ile sürdürüyor. Özellikle doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarının salgın hastalık tehlikesine karşılık fedakarca, korkusuzca görevlerini yerine getirmeleri, halktan büyük takdir görüyor.

Devlet ve özel hastanelerde çalışan doktorlar, koronavirüsü hastalığına yakalananları tedavi ederken kendileri de hastalığa yakalanıyorlar. Geçtiğimiz hafta İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları öğretim Üyesi Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu ile beraber Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Feriha Öz yaşamını yitirmişti.

Halen İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, Prof. Dr. Selçuk Mercan ve Prof. Dr. Murat Dilmener’in yanı sıra, özel bir hastanenin başhekimi ile Prof. Dr. Salih Emri ve Dr. Selçuk Köse (Karahan) tedavi altındalar.

Öte yandan İtanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, İstanbul’un farklı ilçelerinde görev yapan toplam 24 aile hekimi ile hemşirede koronavirüs tespit edildiğini açıklamıştı. Yine İzmir Diş Hekimleri Odası eski Başkanı ile iş yeri hekimi Muharrem İdiz koronavirüsünden yaşamlarını yitirmişlerdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son yaptığı açıklama ile Türkiye’de toplam 601 doktorun koronavirüsüne yakalandığını ve tedavi gördüklerini belirtmişti.

Koronavirüs tedavisi gören doktor Alpay Genç'ten Alman gazeteciye ders gibi cevap

KORONADAN TEDAVİ GÖREN DOKTOR ALPAY GENÇ’TEN ALMANLARA DERS GİBİ CEVAP!

Koronavirüsüne yakalanan ve tedavi gören doktorlardan Alpay Genç, hastalığı ile yaşananları, sosyal medya hesabından yazarak duyurdu. Doktor Genç, hastane odasında yatarken kendisini Almanya’dan arayan bir gazetecinin, Türkiye’yi kötülemek için sorduğu tuzak sorulara verdiği yanıtı da paylaştı.

Koronavirüs tedavisi gören doktor Alpay Genç'ten Alman gazeteciye ders gibi cevap - Resim : 2

“AVRUPA’NIN EN İYİ MEKANİK VANTİLYATÖR PARKI BİZDE”

Doktor, Alman gazetecinin soruların karşılık, ”Dedim ki, 'bizi bireyselliğin tavan yaptığı ne Almanya ne de İtalya ile karıştırmayın. Biz zor zamanlarda kenetlenen bir milletiz. Mühendisler olmayanı üretir, doktorlarımız canla başla çalışır. İş adamlarımız tesislerini eksikleri üretmek için tahsis eder, biz bu salgından güçlenerek çıkarız' dedim.
'Nereden kurtaracağız biliyor musunuz ? Avrupanın en iyi mekanik ventilatör parkı bizde' dedim. Biz bu salgından elimizdeki kaynaklara dayanarak, devlet ve millet bir arada kenetlenerek, ulusca güçlenerek çıkacağız” şeklinde yanıt verdiğini ifade etti.

Koronavirüs tedavisi gören doktor Alpay Genç'ten Alman gazeteciye ders gibi cevap - Resim : 3

İşte doktor Alpay Genç’in yazdığı ve binlerce teşekkür ile geçmiş olsun mesajı aldığı o yazı..

“Sağlık ordusu destan yazıyor derken doğruları söylüyorduk.
Bir kaç gün önce hasta yatağımda biraz okurken telefonum çaldı. Türkçe konuşan bir bey, kendisinin Almanya’nın en önemli gazetesi adına aradığını söyledi. Bizim Hürriyet gibiymiş, oranın Güney Almanya Gazetesi. Önemli tirajı olan bir gazeteymiş.

Dedi ki siz acilserviste ön cephedeydiniz, ne diyorsunuz Türk sağlık sistemi sizce bu salgında başarılı olacak mı? Sorduğu sorular ile sanki benim ağzımdan çıkacak olumsuz şeyleri toplamak ve yayınlamak derdinde olduğunu anladım.

Dedim ki, bizi bireyselliğin tavan yaptığı ne Almanya ne de İtalya ile karıştırmayın. Biz zor zamanlarda kenetlenen bir milletiz. Mühendisler olmayanı üretir, doktorlarımız canla başla çalışır. İş adamlarımız tesislerini eksikleri üretmek için tahsis eder, biz bu salgından güçlenerek çıkarız dedim.

Koronavirüs tedavisi gören doktor Alpay Genç'ten Alman gazeteciye ders gibi cevap - Resim : 4

Nerden kurtaracağız biliyor musunuz ? Avrupanın en iyi mekanik ventilatör parkı bizde dedim.

Adam dersini çalışmış evet dedi 100 bin kişide 40 tane MV var.

Dedim evet , yarısı devlette yarısı özel sektörde. Olaki ihtiyacımız olursa biz seve seve personeli ile birlikte o özel sektördeki MV lere el koyarız. Yine de italyadaki gibi yaşlılarımızı ventilatörsüz bırakmayız. Baktı ağzımdan amaçladığı yanıtları , yandık bittik mahfolduk gibi şikayetler alamıyor, ben sizi sonra tekrar arayacağım dedi. Telefonu kapattı. Kapatış o kapatış 3 gündür arayan arayan yok.

Biz bu salgından elimizdeki kaynaklara dayanarak, devlet ve millet bir arada dayanışarak, ulusca güçlenerek çıkacağız.

NEDEN ?

1 ) Elimizdeki BT parkı muazzam sayıda. Hep söylenir bütün Avrupadaki cihazın toplamı kadar sadece İstanbulda var diye. Genelliklede gereksiz tetkik istendi diye hep eleştirilirdi. O elde olan BT ler test e ulaşmamın zor olduğu günlerde, şakır şakır Torax BT çekti. Viral pnömonilileri tanıdık, bir an önce üçlü tedavilere başlandı. Ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz hastanelerde. % 80 zaten ayakta geçiriyor derdim orada değil. orta ve şiddetli semptomları olan grup bir an önce tanınıyor ve hızlıca tedaviye alınıyor. Radyologlar çok BT çekiliyor diye şikayet etse de, bir an önce tanı alıp tedaviye başlanması oldukça yararlı oluyor. Sadece benim gözlemim değil , ön cephede savaşan bri çok acilci arkadaşımın da gözlemi.

2 ) MV parkımızı avrupanın en iyisi. Almanyadan bile daha iyi. Burada il hıfsızıha kurullarının eldeki MV leri ve kullanacak personeli ciddi bir denetim altına alması gerekiyor. Her yoğun bakım ünitesinde kaç yatak olduğunu Sağlık müdürlüğü ruhsattan biliyor. Adamın 40 yatağı var. 2 tane Covid için yer ayırmış. Sağlık müdürlüğünün bana 20-30 tane yatak ve yeteri kadar da personel ayıracaksın diye yumruğunu masaya vurması gerekiyor artık. Vuracak da siz hiç merak etmeyin. Dün acildeki nöbetçi hekim arkadaşım ile konuşuyoruz. Kırmızı alanda iki tane entübe Covidli hasta YB için yer bekliyordu.

3) Doktorlarımızda çok ciddi bir bilinç sıçraması ortaya çıktığını görüyorum. Bir covid platformunda ürolog hocamız yazmış bizim serviste Covid pnömonisi yatırılabilir mi ben takip edebilir miyim diye. Yapılan yorumları bir görseniz sizin de gözleriniz yaşarırdı.

4) İş adamları tesislerini gereken malzemenin üretimi için tahsis ediyor. Koç grubu ventilatör prototipini çalıştırdı videosunu yayınladı, Tofaş sürüntü alma kabini yapıpı teslim ettii, liseler maske üretiyor. Vakko giysi üretim tesisini tulum ve maske dikimi için tahsis ettiği haberleri geldi. Hadi gine iyiyiz Vakkodan giyineceğiz.

5) Bir de bizim zihni sinir hekimlerimizin icatları var, en son Turşu bidonundan hudson icat edildiğini gördüm, oğlum corona yanlış millete çattın dedim.

6) Halkımızın gruplar oluşturduğu nöbette olan doktorlara yemekler yapıp gönderdiklerini okuyoruz . Hayırsever biri kasalar dolusu portakalı sağlık ocaklarına hastanelere vitamin diye hayratına dağıttırıyor.

7) Bu kadar olumlu şeyin içinde tabii ki ayağımıza taş da değiyor. Malesef Cemil hocamızı kaybettik. Mekanı Cennet olsun. ve Malesef 601 sağlık çalışanımız positif olduğu bilgisi geldi. Biri de bilgiğiniz gibi benim.

"Bu yolda dövüşene düşene bin selam olsun" diyeceğiz, ve asli görevimizden bir milim şaşmayacağız. Morallerimizi bozmayacağız.

Ama en en önemlisi TESTİ POSİTİF olanı asla ama asla yalnız bırakmayacağız.

Eşim ve çocuklarım çok destek oldular, Annem babam Teyzem, Kardeşim, çok destek oldular.

Benim hastalığımda ülkenin her yerinden tanıdık tanımadık binlerce hekim arkadaşımdan destek mesajları aldım,

Partimden, her biri birbirinden değerli Yoldaşlarım hiç yalnız bırakmadılar beni.

Orta okul Lise arkadaşlarım, can dostlarım.
Üniversite arkadaşlarım ,
İlaç sektöründen arkadaşlarım, elemanlarım
Tekyumruk Tirübünden başkan arkadaşlarım,
Hastaneden hekim arkadaşlarım,
Acil servisten Ömer hoca, Aşkan hoca, Gülağa hoca, Hakan hoca, Selçuk Hoca
Yaptığımız yurt dışı turlardan artık dost olduğumuzu konuklarımız , hekim arkadaşlarımız dostlarımız,
Eski ortağım Nilgüncüm
Karargahtan Kuvvacı 40 çeri ve bana ikinci emre kadar ölmeyi yasaklayan komutanım.
Akrabalarım,
Hayatına bir şekilde dokunduğum hastalarım,
Peki Docs Club daki Birol hocanın ve o 55 bin hekimin desteğini nasıl unuturum.
Hiç biri bir an yalnız bırakmadı.

Her gün arayıp soran durumumla ilgili tekmil alan 20-25 arkadaşım ve büyüğüm var. Biri de onkoloji polikliniğinde birlikte çalıştığımız Sn. Erkan Topuz Hocam. Her gün arıyor sağolsun.

Erkan hocamın 13-15 yıldır takipli bir hastası var. Sayın B. O hanım. Erkan hocamla poliklinikte bakardık, ara ara durumu ağırlaştığında da servise yatardı. Ben serviste tedavi ederdim.

Bir insan bu kadar mı positif olur yarabbim. Asla şikayet etmez ki neler neler yaşadık birlikte. Plöraziler, ciddi nefes darlıkları enfeksiyonlar, kapalı su altı drenajları, torax tüpleri, plörodezler, sürekli düşen saturasyonlar, bitmez KT ler. Bir ara O2 tüpü ile yaşıyordu.

Ama B.O.hanfendinin yüzünden gülümseme hiç eksik olmadı. Hiç vazgeçmedi.

En son aylar önce polikliniğe yürüyerek ve tüpsüz , geldiğinde ona demiştim ki " Olur da ilerde benim de başıma böyle bir hastalık gelirse sizi örnek alacağım "

Hasta yatağımdayım, bir mesaj geldi.

"Ben B.O . Hocam beni muayene ederken bir şey olursam sizi örnek alacağım demiştiniz, o gün bugün.
Sİz bunun üstesinden geleceğinize inanıyorum. Dualarım sizinle, geçmiş olsun, siz bize çok lazımsınız, sizi seviyorum"

Hadi bu mesajdan sonra sıkıyorsa hastalığın üstesinden gelmede göreyim.

Toparlıyorsam yukarıda saydığım bitmez tükenmez moral destekler ve dualar sayesindedir.

601 POSİTİF SAĞLIK ÇALIŞANIMIZI ASLA AMA ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ. DESTEĞİMİZE ÇOK İHTİYAÇLARI VAR. MORAL BOZMAK YOK.

Kİmse Türk doktorlarını başka ülkelerin doktorları ile karıştırmasın.
Bir kaç güne Acilde görevimin başındayım.
Yine Bahar Gelecek
Yİne Kuşlar Ötecek.
Sevgilerimle

Dr. Alpay Genç

 DOKTOR ALPAY GENÇ’E HER YERDEN BÜYÜK DESTEK GELDİ

Doktor Alpay Genç’in kaleme aldığı yazıya, Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından onlarca destek ve geçmiş olsun mesajı geldi.

İşte doktor genç’e gelen mesajlardan bazıları..

"Nezihe Yıldız Topcu: Sevgili Alpay Genç, Bolu Kız Öğretmen okulunun öğretmen lojmanlarına doğru giden iki yanı çam ağacı sıralı yürüme yolunda canım öğretmenim Zatiye Genç 'in yanında yürüyüşün gözümün önünde. Yatılı okulun insan ruhunda açtığı aile açlığı duygusunu şimdi…"

"Hakan Gürler: Geçmiş olsun sayın hocam.Allah yardımcınız olsun.Dualarımız siz ve diğer sağlık personelleri için.İnşallah kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.Selam ve dua ile."

"TC Emrah Yavuz: alpay hocam rabbim tez zamanda şifanızı versin.sahada siz ve bütün sağlık çalışanlarının yaptığı kahramanlıklar'a söylenecek söz bulamıyorum..en kısa zamanda iyi haberlerinizi bekliyoruz..Allah yar ve yardımcımız olsun ve sizleri bize bağışlasın..aminn.."

"Ferahdiba Angın: Acil şifalar dilerim"

"Semiha Temürcü: Allah yardımcınız olsun,dualarımız sizlerle, umut biterse yaşam biter çok haklısınız,acil şifalar diliyorum"

"Lütfiye Eken: Aslan parçaları..meleklerimiz..Allah razı olsun sizden...Allah sizleri korusun."

"Hülya Arslan: Yüce Allah acil şifalar dualarımız siz ve diğer sağlık personelleri için herakşam dua ediyorum acil şifalar"

"Emine Söylerkaya: Acil şifalar diliyorum"

"Ayse Korkut Girgin: Acil şifalar diliyorum geçmiş olsun"

"Esra Yalvaç Yavuz: Allah şifa versin, güzel haberinizi duymak dileğiyle. Yazınızı okudum çok duygulandım gurur duydum. ülkemiz için sizlerin yeri apayrı."

"Bahtiyar Sözer: Yağlı Allahtan acil şifalar diliyorum."

"Arzu Özüduru: Geçmiş olsun hocam, şuan otizmli çocuklarım olduğu için izindeyim, ama ne zaman göreve çağrılırsam koşa koşa giderim"

"Gül Altıner: Allah bu güzel yüreğinizin hatırına acil şifalar versin! Eskisinden daha güçlü çıkın bu savaştan. Bütün kalbimle diliyorum. Sizin nezdinizde tüm pozitif sağlık çalışanlarına acil şifalar diliyorum. Dualarım sizinle!"

"Leyla Yangaz: Hocam siz ve sizler gibi insanlarımız olduğu müddetçe herşeyi atlatırız . Siz sağlık savascimiz cephenin önünde yoğun zorlu mucadelenizden pes etmeyip bu yazinizi okuyan herkese umut ışık yaydiniz."

"Canan Fenci: Geçmiş olsun Allah şifa versin inş.yazınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım. Allah yar ve yardımcımız olsun"

"Nermin Belirgen Kurtoğlu: Size ve bütün hastalarımıza acil şifalar"

"Mine Arslantaş: Dualarımız sizinle acil şifalar diliyorum."

"Yüksel Nural: Allah acil şifalar versinguzel haberinizi duymak dileğiyle geçmiş olsun"

"Hülya Kocer: Bır sağlık personeli olarak o kadar büyük bir gururla ve gözyaşı ile okudum ki yazdıklarınızı tüm sağlık çalışanlarına ve sıze acil şifalar diliyorum. Başaracaz hep beraber inşallah"

"Nayim Gezer: Rabbim sizleri korusun."

"Necla Sarı: Kula Allah sizlere dayanma gücü versin kolaylıklar diliyorum önünüzde saygı ve minnetle eğiliyorum"

"Zehra Can Çevîk: Geçmiş olsun çok değerli bir yazı"

"Seda Üngör: Acil şifalar diliyorum Dualarımız sizinle"

"Türk Şerafettin Kılınçel: Yüreğine sağlık kardeşim"

"Dündar Uğur: Hocam geçmiş olsun.. Rabbim en kısa zamanda şifanızı verip sizleri tekrar cephede görmeyi umuyoruz inşAllah"

Koronavirüs tedavisi gören doktor Alpay Genç'ten Alman gazeteciye ders gibi cevap ile ilgili etiketler doktor Koronavirüs kovid-19 covid-19 corona
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.