Koronavirüsün vurduğu İran'da sahte içkiden 320 kişi öldü, 62 kişi kör oldu

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınından koruduğu söylentileri üzerine tüketimi artan sahte içkiden İran'da 3 binin üzerinde insan zehirlendi. Ülkede sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 320'ye yükselirken kör olanların sayısı ise 62 oldu.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'a göre, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, 6 Mart'tan bu yana ülke genelinde 3 bin 117 kişinin sahte içkiden zehirlenerek hastanelere başvurduğunu söyledi.

YÜZLERCE KİŞİ ÖLDÜ ONLARCA KİŞİ KÖR OLDU

Zehirlenenlerden 1066 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını aktaran Cihanpur, bunlardan 73'ünün yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü belirtti.

Cihanpur, sahte içki nedeniyle bugüne kadar 320 kişinin yaşamını yitirdiğini, 62 kişinin de görme yetisini kaybettiğini açıkladı.

''KORONAVİRÜSE İYİ GELİYOR'' DİYEREK SATTILAR

Sahte içki nedeniyle şu ana kadar 84 kişinin hayatını kaybettiği Fars eyaletinin yanı sıra Huzistan, Elburz, Doğu Azerbaycan ve Erdebil başta olmak üzere birçok şehirde 6 Mart'tan bu yana onlarca kişinin koronavirüse "iyi geldiği" söylentileri üzerine endüstriyel alkolden elde edilen sahte içki tükettiği ve onlarca kişinin öldüğü bildirilmişti.

Bu kapsamda sahte içki üreten birçok kişi gözaltına alınırken, yapılan operasyonlarda yüzbinlerce litre alkol ele geçirilmişti.

(AA)

Koronavirüsün vurduğu İran'da sahte içkiden 320 kişi öldü, 62 kişi kör oldu

 

Koronavirüsün vurduğu İran'da sahte içkiden 320 kişi öldü, 62 kişi kör oldu ile ilgili etiketler İran alkollü içecek alkol Koronavirüs Korona kör ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.