Koronavirüsün nedeni o mu? 5G tartışmalarına uzmanından son nokta

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 75 binden fazla insanı öldüren koronavirüsün 5G teknolojisi nedeniyle yayıldığı iddia edilmişti. 5 yıl kadar telekomünikasyon sektöründe yönetici olarak çalıştığını belirten Tansu Yeğen, o iddialara Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla son noktayı koydu.

Dünyanın birçok yerinde sosyal medya üzerinden yayılan komplo teorisinde, koronavirüsün yeni nesil cep telefonu teknolojisi 5G dalgaları ile yayıldığı iddia ediliyor.

Bu iddiayı sosyal medyada paylaşanların büyük bir kısmı, cep telefonu şebekelerinin kullandığı ve radyo dalgalarıyla taşınan sinyallere dayalı 5G teknolojisinin bir şekilde koronavirüsle ilişkili olduğunu öne sürüyor.

TANSU YEĞEN'DEN AÇIKLAMA

5 yıl kadar telekomünikasyon sektöründe yönetici olarak çalıştığını belirten Tansu Yeğen, o iddialara son noktayı koydu.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Yeğen, "5 yıl kadar telekomünikasyon sektöründe yönetici olarak çalıştım. Baz istasyonu üreten şirketlerin merkezini ziyaret ettim. Sonrasında da gelişmeleri özellikle Samsung bu alana yatırım yaptığı için çok yakın takip ettim... ‘5G ve Koronavirüs arasındaki ilişkiye inanmıyorum’" dedi.

 "BÖYLE BİR SAÇMALIK YOKTUR"

Bu konuda çok fazla soru aldığını belirten Yeğen,  "Çok fazla bu konuda DM den soru alıyorum (DM im herkese açık), o yüzden bu açıklamayı yaptım. 5G ve Koronavirus arasında ‘inanmıyorum’ diye yazdığım için eleştirmişsiniz; ama benim için inanmıyorum demek lütfen yazılanlara inanmayın böyle bir saçmalık yoktur demek" ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün nedeni o mu? 5G tartışmalarına uzmanından son nokta

 

Koronavirüsün nedeni o mu? 5G tartışmalarına uzmanından son nokta ile ilgili etiketler 5G Koronavirüs Korona telekomünikasyon Tansu Yeğen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.