Koronavirüsün çıktığı Çin'den bir salgın haberi daha geldi

Koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'den korkutan bir salgın haberi daha geldi. Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan'da yer alan br çiftlikte domuz vebası tespit edildi. İlk bilgilere göre 600 domuzun bulunduğu çiftlikte 33 hayvanda virüs çıkarken 6 hayvan ise telef oldu.

Dünyaya ölüm saçan koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'den korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 600 domuz bulunan bir çiftlikte domuz vebası tespit edildi. Bakanlığın salgının tespitinin ardından aldığı tedbirler çerçevesinde kalan hayvanlar itlaf edilirken, çiftliğin olduğu bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı. Yapılan araştırmaya göre, yüksek derece bulaşıcı özelliğe sahip olan domuz vebası insanlara bulaşmıyor.

Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde bir çiftlikte Afrika domuz vebası (ASF) saptandı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ASF devlete bağlı Sincan Üretim ve İnşaat Birlikleri'nin yaklaşık 600 domuza ev sahipliği yapan çiftliğinde saptandı.Gelen ilk bilgilere göre,ASF bu tesiste bulunan 33 hayvana bulaştı, 6 hayvan ise telef oldu.

Koronavirüsün çıktığı Çin'den bir salgın haberi daha geldi

HAYVANLAR İTLAF EDİLDİ

Bakanlığın salgının tespitinin ardından aldığı tedbirler çerçevesinde kalan hayvanlar itlaf edildi. Çiftliğin olduğu bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı.Gürcistan'da 2007'de rastlanan Afrika domuz vebası, 2014'e kadar Ukrayna, Polonya ve Çekya'daki yaban domuzlarında görülmüştü. Çin'de ise 2018'de 20 eyalet ve 47 kentte görülen salgın nedeniyle 600 bin domuz itlaf edilmişti.

İNSANLARA BULAŞMIYOR

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, yüksek derece bulaşıcı özelliğe sahip olan domuz vebası insanlara bulaşmıyor.

Koronavirüsün çıktığı Çin'den bir salgın haberi daha geldi ile ilgili etiketler Çin salgın Çiftlik Doğu Türkistan domuz vebası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.