Koronavirüsün çıkış kaynağı belli oldu

Dünya Sağlık Örgütü heyeti geçtiğimiz aylarda Çin'in Wuhan kentine gidip Kovid-19 salgının kaynağı görülen laboratuvar dahil incelemelerde bulunmuştu. DSÖ heyetinin hazırladığı raporun açıklanması birçok kez ertelendi. Ancak, taslak metin basına sızdı. Taslak metinde hastalık insanlara muhtemelen yarasaların enfekte ettiği başka bir hayvan vasıtası ile bulaştı. Virüsün laboratuvarda üretilme ihtimali içinse "Çok düşük ihtimal" denildi.

DSÖ'nün Çin'in Wuhan kentindeki incelemelerine ilişkin raporunun taslağı basına sızdı.

Associated Press'in ele geçirdiği taslak metne göre rapordaki bulgular büyük ölçüde beklendiği gibi çıktı. Birçok sorunun yanıtsız kaldığı taslakta, DSÖ-Çin ortak katılımlı çalışmada, ekip, laboratuvar sızıntısı ihtimali dışında her alanda daha fazla çalışma yapılması teklifinde bulundu.

RAPOR BİRÇOK KEZ ERTELENMİŞTİ

Söz konusu raporun yayımlanması DSÖ tarafından birçok kez ertelenmişti. Bir DSÖ yetkilisi, raporun önümüzdeki günlerde yayımlanmasının beklendiğini söylemişti.

Associated Press'in Cenevre'deki bir diplomattan aldığını belirtiği rapor taslağında, yayımlanmadan önce değişiklik yapılma ihtimalinin bulunduğu da belirtiliyor.

DSÖ ekibinin Wuhan ziyaretini yöneten uzman Peter Ben Embarek, cuma günü yaptığı açıklamada, raporun son halini aldığını ve bilgilerin doğrulanarak tercüme işleminin yapıldığını ifade etti.

Wuhan'a giden DSÖ ekibi, virüsün kaynağına dair yaptığı çalışmada, Kovid-19'un laboratuvar ürünü olduğu ihtimalini elediklerini açıklamıştı. Ayrıca virüsün, donmuş ürün zincirinden bulaşma ihtimaline de heyet tarafından dikkat çekilmişti.

Koronavirüsün çıkış kaynağı belli oldu ile ilgili etiketler DSÖ Çin kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.