Koronavirüsün bir etkisi daha ortaya çıktı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırma koronavirüsün insan vücudu üzerindeki bir etkisini ortaya koydu. Yapılan araştırmaya göre, koronavirüs geçirenlerin yaklaşık yüzde 30'unda saç dökülmesi görüldü.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, saç dökülmesi problemi yaşayan yaklaşık binin üzerinde hastayı taradıklarını belirterek, "Çalışmamız hala devam ediyor ancak ilk verilere göre koronavirüs geçirenlerin yüzde 25 ila 30'unda saç dökülmesi görülüyor" dedi. Kutlubay, bu dökülmelerin kalıcı olmadığı hastalıktan sonraki 8'inci aydan sonra dökülen saçların çıkmaya başladığını belirtti.

Koronavirüsün bir etkisi daha ortaya çıktı

Koronavirüs enfeksiyonunun, vücudun direncinin düşmesi nedeniyle hastalıktan 2-3 ay sonra şiddetli bir saç dökülmesine yol açtığını anlatan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, üniversite bünyesinde devam eden çalışma hakkında bilgi verdi.

“BİN HASTA TARANDI, ÇALIŞMA HALA DEVAM EDİYOR”

Bu konuda yurt dışında dar kapsamlı, hasta sayısı az olan çalışmalar olduğunu belirten Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, “O yayınlara baktığımızda koronavirüs geçirenlerin yüzde 25'inde saç dökülmesi görüldüğü belirtilmişti. Biz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde koronavirüs geçirenler yaklaşık binin üzerinde hastayı taradık. Çalışmamız hala devam ediyor, şu an yayın aşamasına gelmedi. Amacımız çalışmayı dünya çapında bir dergide yayınlamak. İlk veriler elimize gelmeye başladı. Burada görüyoruz ki koronavirüs geçirenlerin yüzde 25 ila 30'unda az ya da çok miktarda saç dökülmesi görülüyor. Saç dökülmesi sorunuyla hastalar bize başvuruyor" değerlendirmesinde bulundu.

“8'İNCİ AYDAN SONRA DÖKÜLEN SAÇLAR ÇIKMAYA BAŞLAR"

Dökülmeler kalıcı bir problem olmayacağına da dikkat çeken Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, “Koronavirüsün ilk zamanlarında bu kadar fazla saç dökülmesi karşımıza çıkmıyordu. Son 6-8 ay içerisinde koronavirüs geçiren kişilerde özellikle 2 ay sonra saç dökülmesinde artış, yoğun saç dökülmesi görülmeye başladı. Bu da koronavirüs hastalığının vücut direncinin düşürmesi, vücudu baskılamasından dolayı meydana gelen bir dökülme. Bu dökülme ortalama 3 ay, bazılarında ise 4 ay devam edebilir. O sırada yoğun miktarda saç dökülüyor. Günde 200-300 tel saç dökülebiliyor. Bu fizyolojik bir süreç ve hastalıktan sonraki 6 ve 7'nci aya kadar sürüyor. Ortalama 8'inci aydan sonra dökülen saçlar çıkmaya başlıyor. Burada amacımız dökülen saçların bir an önce ortaya çıkması bu süreci elimizden geldiğince kısaltmak" diye konuştu.

Koronavirüsün bir etkisi daha ortaya çıktı ile ilgili etiketler saç dökülmesi etki cerrahpaşa tıp fakültesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.