Koronavirüsün ardından gıda ve su savaşları geliyor...

Doktor Ramazan Kurtoğlu katıldığı canlı yayında koronavirüs salgının ardından dünyayı gıda ve su savaşlarının beklediğini belirtti.

Kurtoğlu 24 TV'de katıldığı canlı yayında koronavirüs salgını ve sonrasına ilişkin şu ifadeleri kullandı;

GIDA TEDARİK ZİNCİRİ KOPACAK
''Bu virüsün diğer virüslerden farklı olarak aynı anda kuzey yarımküre ve güney yarımküre ülkelerini, aynı anda yaz ve kış ülkelerini vuruyor. Aynı anda sonbahar, ilkbahar ülkelerini vuruyor. Bu mutlaka gıda tedarik zincirlerini koparır. Şu anda 20'den fazla ülke gıda ihracatına yasak getirdi. Buna kardeşimiz Kazakistan dahil, Rusya dahil. Mutlaka ve mutlaka önümüzdeki bir yıl içinde muhtemelen gıda tedarik zinciri kopacak. Bu anlamda devletimiz özellikkle şu anda sağlık bakanımızdan çok görev tarım bakanımıza düşüyor. Tarım bakanlığı milli tohum meselesine hızla eğilmeli. Dağdaki çobanımız bile bulduğu bir avuç yeri ekmeli.

GIDA VE SU SAVAŞLARI GELİYOR
Gıda ve su savaşları geliyor. İnsanlığı bunun üzerinden vuracaklar. Ve malesef Türkiye'nin topraklarının yüzde 24'ü ölü durumdadır Öyle ise kalan yüzde 76'sını gerek sulu, gerek kuru tarım ile aklımıza gelen bütün gıdaları ekerek insanımızı aç, açık bırakmamalıyız. Çiftçimizi desteklemeliyiz. Bu anlamda tarım bakanlığımız, devletimiz iki politikaya çok önem vermeli. Devlet işsize aşsıza gerekli tüm önlemleri almalı. Mutlaka çiftçinin tohum gübre meselesi desteklenmeli. Ve şu anda çiftçinin elindeki mallar gerekirse belediyeler aracılığı ile alınmalı.''

Koronavirüsün ardından gıda ve su savaşları geliyor... ile ilgili etiketler Gıda Savaş ramazan kurtoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.