Koronavirüsü onlar bitirecek! 70 tane belirlendi...

Dünyayı sarsan koronavirüs salgınının ardından gece gündüz demeden çalışan bilim insanları, tedavide etkili olabilecek 70 ilaç belirledi. İlerleyen günlerde bu ilaçların testine başlanacak.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 37 kişi yaşamını yitirdi.

Bilim insanları, 'bioRxiv' adlı sitede yayınlanan makaleye göre Covid-19'un geni üzerinde yürüttükleri detaylı bir araştırma sonucunda, başka hastalıkların tedavisi için kullanılan ve koronavirüs salgınına karşı da etkili olabilecek 70 adet ilaç belirlendiğini duyurdu.

Önümüzdeki günlerde test edileceği belirtilen ilaçların birçok hastalık için de kullanılabileceği kaydedildi.

Diyabet hastalığından sıtma hastalığına kadar birçok ilaç yer alıyor.

 Yayınlanan ilaç listesinde, parazitlerin tedavisinde, tip 2 diyabet hastalığının başlangıç seviyesinde, sıtmanın tedavisinde, şizofreninin tedavisinde kullanılan ilaçlar da yer alıyor.

Bilim insanlarına göre bu ilaçlar, protein oluşturacak hücresel mekanizmaları engelleyerek bakterilerin ölmesini sağlıyor, hücresel mekanizmaları engellemekle beraber bazı insan proteinlerine de bağlanıyor.

İlaçların, bu özellikleri sayesinde koronavirüs tedavisinde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Koronavirüsü onlar bitirecek! 70 tane belirlendi... ile ilgili etiketler İlaç Koronavirüs Korona Çin Wuhan corona
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.