Koronavirüsü hiçe sayan magandalara ceza yağdı

Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle ''evden çıkmayın'' uyarılarına rağmen İstanbul'un çeşitli noktalarında asker uğurlamak için toplanarak eğlence düzenleyen, tünelleri kapatarak trafiği aksatan ve havaya ateş açan 10 maganda, sivil polis memurları tarafından yakalandı. Ehliyetlerine el konulan ve araçları trafikten men edilen sürücülere toplamda 26 bin 724 lira idari para cezası kesildi.

Dünyayı saran koronavirüs tehlikesi nedeniyle Türkiye’de birçok konuda önlem alınarak “evden çıkmayın” uyarısı yapılmıştı.

MAGANDALIKLARINI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Kalabalık yerlerde bulunmayın uyarılarına rağmen mega kentin çeşitli noktalarında asker uğurlama eğlenceleri düzenlendi. Sarıyer, Başakşehir, Beykoz ve Çekmeköy’de yapılan eğlencelerde magandalar, meşaleler yakıp yüksek sesli müzik açtıktan sonra tabancalarla havaya ateş açmıştı.

Trafiğe çıkan magandalar, tüneli trafiğe kapatarak drift, patinaj çekerek ve abartı egzozla ortalığı dumana boğmuştu. Şehir de terör estiren şahıslar o anları kaydedip bir de sosyal medyada paylaşmıştı.

10 MAGANDA GÖZALTINA ALINDI

Görüntülerin medyaya yansımasının ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Görüntüleri incelemeye alan polis, magandaların adreslerini tespit etti. Polis şahısları tek tek gözaltına alarak şubeye götürdü. 

27 BİN 724 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Sürücü K.K’ya da “Taşıt yolu üzerinde kavşaklar, tüneller, rampalar, köprüler ve bağlantı yollarında veya buralara yerleşim birimleri içinde beş metre veya yerleşim günleri dışında yüz metre mesafede duraklamak” maddesinden 132 lira para cezası kesildi. Sürücüler S.S., E.T., S.K. ve M.H.S’ye de ayrı ayrı “kavşaklarda gereksiz olarak duraklamak, yavaşlamak, taşıttan inmek veya araçların motorunu durdurmak” maddesinden 132 lira, “Kara yollarında kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde; su, çamur ve benzerlerini sıçratmak, kişileri korkutmak/şaşırtmak, özel amaçlarla keyfi ya da kasıtlı davranışlarda bulunarak yaya veya araç trafiğini seyir emniyetini ihlal etmek suretiyle tedbirsiz ve saygısız davranışlarda bulunarak araç sürmek” maddesinden 132 lira olmak üzere toplamda 264 lira para cezası uygulandı.

Tüm cezaların toplam rakamının 27 bin 724 TL olduğu belirtildi.

2 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAKLAR

Şubede işlemleri tamamlanan T.T., C.İ.R., İ.G. ve M.Y’ye, “Kara, Deniz Hava veya demir yolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesinden ilgili polis merkezlerinde adli işlem yapıldı.

(İHA)

Koronavirüsü hiçe sayan magandalara ceza yağdı

Koronavirüsü hiçe sayan magandalara ceza yağdı ile ilgili etiketler İstanbul polis askerlik maganda eğlence
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.