Koronavirüsü gripten ayıran özellikler nelerdir?

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs gündemde konuşulan konuların başında yer alıyor. salgını dünyayı etkisi altına almış durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki koronavirüs vakası olduğunu açıklamıştı. Koronavirüs ile gripten nasıl ayrılacağı merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

Corona virüs ile grip arasındaki farklar nelerdir? Koronavirüs birçok ülkeye yayıldı.Koronavirüsün birçok semptomu bulunmaktadır. Koronavirüsün grip ve nezleden nasıl ayrılacağı farkları olup olmadığı ise araştırılıyor.

KORONAVİRÜSÜ NEZLEDEN AYIRAN ÖZELLİKLER NELERDİR?

NTV'nin haberine göre; Soğuk algınlığı olarak da adlandırılan nezlede görülen temel semptomlar; hapşırma, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı.

Hapşırma ve burun tıkanıklığı corona virüste hiç görülmezken bazı hastalarda boğaz ağrısı tespit ediliyor. Ancak solunum zorluğu, öksürük ve kuru öksürük gibi Koronavirüs belirtileri nezleye yakalanmış hastalarda görülmüyor.

KORONAVİRÜS'Ü GRİPTEN AYIRAN ÖZELLİKLER

Koronavirüsün en çok benzerlik gösterdiği hastalık türü grip. Virüs kaynaklı bu iki hastalığın gösterdiği semptomlar birbirine çok benziyor. Her iki hastalıkta da ateş, yorgunluk, kuru öksürük sık görülüyor.

Ancak solunum zorluğu Covid-19’a yakalanmış çoğu hastada görülürken gribe yakalanmış kişiler bu belirtiyi göstermiyor.

Koronavirüsü gripten ayıran özellikler nelerdir?

İŞTE ALERJİYİ CORONADAN AYIRAN BELİRTİLER

Tıpkı nezle gibi alerjinin belirtilerini de corona virüsten ayırmak görece daha kolay. Alerjinin temel semptomları arasında hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve gözde sulanma bulunuyor.

Yorgunluk, kuru öksürük, solunum zorluğu ve öksürük ise zaman zaman görülüyor. Ancak corona virüsün temel semptomlarından ateşe, alerji geçiren hastalarda rastlanmıyor.

KORONAVİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI

Corona virüsten korunma yolları gripten korunma yolları ile benzerlik gösterir. El temizliği oldukça önemlidir. Solunum yolu enfeksiyonlarına ve el hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kalabalık ortamlar özellikle virüslerin yayılması için ideal ortamı oluşturduğundan eller, yüz bölgesi mutlaka düzenli olarak yıkanmalı ve temizlenmelidir. Öksürme ve hapşurma gibi eylemler mutlaka peçeteye yapılmalı ve çöpe atılmalıdır. Günümüzde ise koronavirüsten korunma yollarından bir tanesi de maske olmuştur. Hasta kişilerin maske kullanabileceği gibi bu hastalığa yakalanmadan da kişiler korunmak için maske takabilirler.

Koronavirüsü gripten ayıran özellikler nelerdir? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona grip nezle belirtiler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.