Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın büyük bölümüne yayılan koronavirüs ile mücadele sürüyor.Salgın hastalık sırasında dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir çok doktor,hemşire ve diğer sağlık çalışanları yaşamlarını yitirdi. Virüsten dolayı yaşamını yitiren doktor Salih Cenap Çevli'nin eşi "7 yaşındaki oğlumuz Yiğit babasının ölümünü öğrenince,'babam koronavirüs nedeni ile şehit oldu. Arkadaşlarıma söyleyebilirim' dedi. Vefat edişi her gün bize daha çok dokunuyor" şeklinde konuştu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye koronavirüsle mücadelesini her türlü tedbir ve önlemi alarak sürdürmeye devam ediyor.Salgın hastalık Türkiye’ye geldiği andan itibaren başta doktor ve hemşireler olmak üzere diğer sağlık çalışanları büyük fedâkarlıklar göstererek hastalık ile mücadele ettiler.Bu süreçte hastaları muayene ve tedavi eden doktorlar koronavirüse yakalandılar. Çok sayıda doktor ve hemşire ile sağlık çalışanı koronavirüs yüzünden yaşamlarını kaybetti. 

İşte o doktorlardan biri de emekli tabip Albay olan Genel Cerrahi Uzmanı Salih Cenap Çevli oldu. Henüz 58 yaşında olan ve çevresinde yardımseverliği ile tanınan doktor Çevli, yakalandığı koronavirüs nedeni ile Mayıs ayının 25’inde yaşamını yitirmişti.

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu

Doktor Salih Cenap Çevli’nin eşi Pınar Aydın Çevli, ”Tıp Şehidi” doktorun kendi adına açılan ve hastayken bile yoğun bakımda soruları yanıtladığı sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Acılı eş Çevli’nin, vefat eden eşinin gülen bir fotoğrafını koyduğu mesajında, ”Sanki herşey eksik mi kaldı be albayım daha çok güzel günlerimiz olucaktı hani” yazdığı görüldü.

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu - Resim : 2

Doktor eşinin kaybetme üzüntüsünü yaşayan Pınar Aydın Çevli, SüperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e, ”Bugün iyi ve güzel insanı kaybedişimizden sonra tam 13 gün oldu.Üzüntümüz her gün sürüyor ve büyüyor.Eşimin vefat edişi her gün bize daha çok dokunuyor.Alışmaya çalışıyoruz,ama tabiiki alışamayız.

"OĞLUMUN SÖZÜ AĞLATTI"

Benimle birlikte en çok çocuklar etkileniyor. Henüz 7 yaşında olan oğlum Yiğit’i, eşim rahatsızlanınca tedbir amaçlı Bursa’ya anneannenin yanına yollamıştık. Eşim vefat edince de cep telefonundan ve televizyondan öğrenmemesi için önlem almıştık. Ama televizyonda görmüş ve inanamamış. Evde de anneannesi bir şey söylemeyince içine atmış.Gelince biz ona uygun bir dil ile söyledik. Bana verdiği cevap ağlattı. Bana, 'babam koronavirüsünden dolayı şehit oldu.Bunu artık arkadaşlarıma söyleyebilirim'  demesi beni ağlattı. Çocuk ama babasının yokluğunu anlıyor.Zaman zaman ateşleniyor. Dün gece istifra ederek uyandı.” şeklinde konuştu.

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu - Resim : 3

KAHEV'DEN DESTEK 

Bu arada, doktor Salih Cenap Çevli’nin üç çocuğunun eğitimlerini kısa adı KAHEV olan,”Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’nın üstlendiği öğrenildi. KAHEV’in, Pınar Aydın Çevli’yi arayarak her zaman yanlarında olacaklarını ifade ettiler. KAHEV, çocukların hayatları boyunca eğitim ve öğretim harcamalarına burs verecek. 

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu - Resim : 4

SEVENLERİNİN SOSYAL MEDYADA DESTEKLERİ SÜRÜYOR 

Öte yandan, koronavirüs hastası bir kadını troid rahatsızlığı nedeni ile ameliyat ederken, yakalandığı öğrenilen doktor Salih Cenap Çevli’nin eşi Pınar Aydın'ın duygusal mesajından sonra sosyal medyada da duygusal mesajlar yazıldığı görüldü.

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu - Resim : 5

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu - Resim : 6

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu - Resim : 7

Koronavirüsten ölen doktorun eşi SuperHaber'e konuştu ile ilgili etiketler doktor vefat Koronavirüs emekli albay
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.