Koronavirüste umut veren gelişme! Ruslar duyurdu

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, ülkesinin önümüzdeki haftadan itibaren koronavirüs test sistemi kullanmaya başlayacağını duyurdu. Böylece başta doktorlar olmak üzere koronavirüse karşı bağışıklık kazanmış kişilerin tespit edileceğini belirtti.

Rusya Hükümeti Koronavirüs Koordinasyon Konseyi toplantısında konuşan Popova, yeni koronavirüs test sisteminin bugün tescil edileceğini bildirdi.

''HALK KORONAYA BAĞIŞIKLIK KAZANDI''

'Vektör' şirketi tarafından üretilen yeni test sisteminin antikor bulunup bulunmadığını, hafıza antikorları bulunup bulunmadığını veya hastalığın akut durumunu daha kısa sürede ve etkili şekilde belirleme imkanı sunacağını kaydeden Popova, "Gerek halk gerekse de sağlık personeli arasında koronavirüse karşı halihazırda bağışıklık kazanmış, yani hastalarla daha rahat şekilde çalışabilecek kişileri de belirleyebileceğiz" dedi.

ANALİZ SÜRESİ 2 BUÇUK SAATE DÜŞECEK

Popova, 'polimeraz zincir reaksiyonu' metoduna dayanan bu yeni test sisteminin Kovid-19 analizi süresini 2 buçuk saate kadar düşüreceğinin altını çizdi.

Koronavirüste umut veren gelişme! Ruslar duyurdu

Koronavirüste umut veren gelişme! Ruslar duyurdu ile ilgili etiketler Rusya Koronavirüs Korona Test
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.