Koronavirüste şimdi de 'Kıyamet günü mutasyonu' uyarısı geldi! "Karşımıza çıkması an meselesi"

Koronavirüs salgınının çıkış sebebi olduğu iddia edilen Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün sorumlusu Prof. Shi Zhengli 'Kıyamet günü mutasyonu' uyarısı yaptı. 'Yarasa kadın' olarak anılan Zhengli, vaka sayısının fazla olmasının virüsün mutasyona uğramasının önünü açtığının altını çizerek aşının önemine dikkat çekti.

Koronavirüs salgınında yeni kabus varyantlar oldu. Son dönemde Delta varyantı nedeniyle dünya çapında vaka sayıları artarken yeni mutasyonların çıkabileceğine dair uyarılar yapılıyor.

Bu tartışmalara katılan son isim Wuhan Viroloji Laboratuvarı'nın sorumlusu Prof. Shi Zhengli oldu.

Koronavirüsün kendi yönetimindeki Wuhan Viroloji Laboratuvarı'ndan sızdığı iddiası nedeniyle 'yarasa kadın' olarak da anılan Shi, çok konuşulacak uyarılarda bulundu.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, 'Yeni varyantlar ortaya çıkmaya devam edecek' diyen bilim insanı 'kıyamet günü' mutasyonu olarak adlandırılan daha ölümcül bir varyantın karşımıza çıkmasının an meselesi olduğunu belirtti.

People's Daily'ye kouşan Dr Zhengli 'Enfekte vakaların sayısı çok fazla olduğundan, bu koronavirüsün mutasyona uğraması ve seçilmesi için daha fazla fırsat sağladı' dedi.

Başka bir deyişle Çinli bilim insanı dünya genelinde artan vaka sayılarının koronavirüsün mutasyona uğraması için daha fazla şansa izin verdiğinin altını çizdi. Dr Zhengli virüsün çalıştığı tesisten sızdığı iddiasını ise bir kez daha reddetti.

AŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kovid'in mutasyona uğramaya devam edeceği ve dünyanın bu virüsü ile yaşamayı öğrenmesi gerektiğinin altını çizen bilim insanı aşı şüphecilerinin aşılanmalarını gerektiğine dikkat çekti.

Zira uzmanlar aşı karşıtlarının toplumsal bağışıklığın önündeki en büyük engel olduğunu ve bu durumun da virüse mutasyona uğramaya devam etmek için gerekli alanı sağladığı görüşünde.

BİR VARYANT UYARISI DA ABD'DEN GELDİ

Konu ile ilgili bir uyarı da ABD'de salgın ile mücadelenin bir numaralı isminden geldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr Anthony Fauci virüsün yeterince yeterince yayılması durumunda aşıya dirençli bir varyanta dönüşebileceğinden korktuğunu söyledi.

Bilim dünyası bir süredir Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuyor.

Koronavirüste şimdi de 'Kıyamet günü mutasyonu' uyarısı geldi! "Karşımıza çıkması an meselesi" ile ilgili etiketler Uyarı mutasyon kıyamet günü mutasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.