Koronavirüsle mücadele: 24 saat dolmadan 1 milyon aşı yapıldı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 24 saat dolmadan 1 milyonuncu aşıya ulaşıldığını sosyal medyadan duyurdu. Bakan Koca ayrıca 36 Milyon kişinin aşının en az 1 dozunu yaptırmış durumda olduüunu da bildirdi.

Türkiye'de Covid-19 aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, aşılamadaki günlük durumu, Twitter'dan, "Henüz 24 saat dolmadan, 1 milyon kişinin daha ilk veya yeni doz aşısı yapıldı. Türkiye, bulaşıcı Covid-19 hastalığına karşı bağışıklık kazanma konusunda kararlı." sözleri ile açıkladı.

 

"1 VAKA TEHLİKE, 36 MİLYON DOZ AŞI GÜVEN"

Bakan Koca ayrıca, en az bir odz aşı yaptıran kişi sayısının 36 milyona ulaştığına da dikkat çekerek, "İlk vaka görüldüğünde tüm ülke endişeye kapıldı. Şu an, bulaşıcı hastalıktan kişisel olarak korunmak ve toplumsal bağışıklığı sağlamak için 36 Milyon kişi aşısının en az 1 dozunu yaptırmış durumda. 1 vaka tehlike demekti. 36 milyon güvendir. Bu güveni büyütelim." dedi.

Koronavirüsle mücadele: 24 saat dolmadan 1 milyon aşı yapıldı ile ilgili etiketler Fahrettin Koca koronavirüs aşısı doz aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.