Koronavirüse karşı tütsülü koruma kalkanı!

Koronavirüs vakalarının her geçen dakika arttığı İran'da, bir hastanenin acil servisinde çekilen görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Söz konusu videoda, koronavirüsten korunmak için tütsü yakan bir adamın, dumanı bütün acil servisinde gezdirdiği görülüyor.

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, İran'da da etkisini artırarak devam ediyor.

Ülkenin oldukça şiddetli bir biçimde karşılaştığı salgında şu ana kadar bildirilen ölü sayısı 26'yı bulurken, son verilere göre toplam vaka sayısı da 150'ye yükseldi.

KORONAYA TÜTSÜLÜ ÇÖZÜM

Ülke genelinde birçok şehirde rastlanan virüse karşı ise hastanelerde oldukça komik koruma yöntemleri ortaya çıktı. Sosyal medyada oldukça tepki çeken görüntülerde, acil servisteki görevliler dezenfektan olarak tütsü yakıyor.

BİR RİTÜEL Mİ?

İran'da kaydedildiği bildirilen görüntülerde elinde çeşitli ot karışımının yakıldığı tütsü, virüsü öldürmek amacıyla bir görevli tarafından acil servis içinde dolaştırılıyor. Başka bir hastanede, hemşire olduğu iddia edilen bir kadının "En iyi çare bu" sözleriyle salladığı tütsü görülüyor.

Öte yandan sosyal medyada tütsüleme ve ateş ile dezenfeksiyonun bir zerdüşt ritüeli olabileceği belirtildi.

Zerdüşt dininin kutsal kitabi Avesta'ya göre ateş; tanrı Ahura Mazda'nın ruhunu temsil ediyor.

AHURA MAZDA KİMDİR?

Ahura Mazda (Bilginin Efendisi), eski Pers İmparatorluğu resmi dini Zerdüştlüğün, kötülük ilkesi ya da Tanrı'sı olan Ehrimen'le sürekli bir mücadele ya da savaş hali içinde olmakla birlikte, Zerdüştçü iyimserliğin bir ifadesi olarak, sonunda mutlak bir zafer kazanacak olan baştanrısı, iyilik ilkesi olarak tanınmaktadır.

Koronavirüse karşı tütsülü koruma kalkanı!

Koronavirüse karşı tütsülü koruma kalkanı! ile ilgili etiketler İran Koronavirüs Korona Acil Servis
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.