Koronavirüse karşı şifre: Kırmızı bez

Binlerce insanı öldüren koronavirüs salgınıyla mücadele eden Fransa’da yaşlı ve yalnız insanlara yardım etmek için başlatılan "Kırmızı Bez Dayanışması" giderek büyüyor.

Fransa'da koronavirüs salgını nedeni ile kendini tehlikede hisseden yaşlı ve yalnız yaşayan kişilerin yardım çağrısı olarak pencereye kırmızı bez asmaya başladı.

YARDIM İSTEDİĞİ ANLAMINA GELİYOR

Evin penceresinde asılı kırmızı bez olması durumunda, evde yaşayan kişinin yaşlı ve yalnız olduğu yardım istediği anlamına geliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

Fransa'da koronavirüs salgınına karşı olağanüstü hal kapsamında üç gündür sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Fransa’da insanlar çeşitli sosyal dayanışma yöntemleriyle bu zor günlerin üstesinden gelmeye çalışıyor.

FRANSA'DA SON DURUM

Avrupa'nın en büyük ülkeleri arasında yer alan Fransa'da bu güne kadar ölümcül virüs nedeniyle 372 kişi yaşamını yitirdi. Virüsün enfekte olduğu kişi sayısı ise 11 binin üzerinde...

Koronavirüse karşı şifre: Kırmızı bez

Koronavirüse karşı şifre: Kırmızı bez ile ilgili etiketler Fransa Fransız Koronavirüs Korona kırmızı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.