Koronavirüse karşı etkili olduğu söylenen ilacın (Remdesivir) fiyatı açıklandı

ABD'de Gilead Science adlı ilaç şirketi tarafından üretilen, koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde sonuç verdiği ifade edilen ilacı Remdesivir'in Temmuz ayınodan itibaren ABD'deki kullanımlar için fiyatını belirledi.

Remdesivir ilacını onay aldığı Mayıs ayından bu yana ABD hükümetine bedelsiz olarak veren Gliead, Temmuz ayındana itibaren Remdesivir'in bir kür tedavisi için gelişmiş ülke hükümetlerine 2 bin 340 dolar (16 bin TL) dolara satacak.

Yapılan açıklamaya göre, ABD'de bu ilacın özel sağlık sigortası şirketlerine satış fiyatı ise 3 bin 120 dolar (21 bin 375 TL) olacak.

TÜRKİYE'DE TEDAVİ BEDAVA

İlacın etkinliğine dair araştırma ve tartışmalar devam ederken, Türkiye'de koronavirüs tedavisinin ücretsiz uygulanması dikkat çekiyor. 

Bilindiği gibi koronavirüse yakalanan tüm vatandaşların tedavisi sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmadan ücretsiz şekilde yapılıyor. Kişisel koruyucu ekipman, hastalığın tespitinde kullanılan testler, kitler, ekipmanlar ile ilaçlardan herhangi bir ücret alınmıyor.

Koronavirüse karşı etkili olduğu söylenen ilacın (Remdesivir) fiyatı açıklandı ile ilgili etiketler Remdesivir favipiravir kovid-19 covid-19 koronavirüs ilacı koronavirüs ilacı bulundu mu? koronavirüs ilacının fiyatı ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.