Koronavirüs vakaları bu yüzden mi arttı?

Uzmanlara göre son haftalarda Koronavirüs vakalarında sayıların artmasının sebebi PCR testlerinin yanlış sonuç vermesi olabilir.

Dünyada ve Türkiye'de binlerce insanın hayatının kaybetmesine neden olan Koronavirüs vakalarının artması konusunda uzman doktorlardan PCR test sonuçlarıyla ilgili bir iddia ortaya atıldı.

YALANCI NEGATİFLİK

Koronavirüs'ün artması konusunad açıklama yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İsmail Balık, son zamanlarda testlerde yalancı negatiflik oranlarının arttığını gözlemlediklerini söyledi. PCR testlerinin virüsün değişime uğraması en zor kısımlarına yönelik olarak hazırlandığını anlatan Balık; “Eğer bir ülke veya bölgede virüs yayılımı katlanarak artıyorsa mutasyon açısından önemli bir risk oluşmuş demektir.

 GÖZLER PCR TESTLERİNDE

Dünyanın bir seneyi aşkın bir süredir pençesinde olduğu pandeminin ilk döneminde yüzde 40 hata payı ile sonuç verdiği belirtilen PCR test kitlerinin, varyant virüslerin etkisiyle neredeyse yüzde 60-70 oranında “yalancı negatif” sonuç verdiği öne sürüldü. Kovid-19 semptomları görülen birçok kişide, birden çok PCR testi yapılmasına karşın sonuçların negatif çıktığı belirtilirken, bu sorun nedeniyle virüsün daha hızlı yayıldığı düşünülüyor.

 

Koronavirüs vakaları bu yüzden mi arttı? ile ilgili etiketler hastalık pcr mutasyon pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.