Koronavirüs testi nasıl yapılır? Ne zaman sonuçlanır?

Koronavirüs testi nasıl yapılır? Koronavirüs testi ne zaman sonuçlanır? Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs hastalığı konusunda vatandaşlar aramalarına devam ediyor. İşte koronavirüs testi ile ilgili gelişmeler…

Yeni tip koronavirüste RNA denilen moleküler yöntemlerle bakılabilen bazı testler bulunmaktadır. Yeni koronavirüs testi Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında sayısı artarak devam etmektedir. Koronavirüs tetsinin sonuçlanması oldukça zaman aldığından testi yaptıran kişinin izolasyon kurallarına uyarak test sonuçlarını beklemesi gerekmektedir.

KORONAVİRÜS TESTİ NASIL YAPILIR?

Ateş, öksürük, baş ağrısı, nefes darlığı gibi belirtilerin yanında kas ağrısı, tat ve doku kaybı ya da ishal şikâyeti gibi farklı şikayetleri olan kişilere koronavirüs testi yapılır. Virüs burnun arkası, geniz kısmına yerleşiyor. Özel örnek alma çubuğu ile önce boğaz (orofaringeal) sürüntüsü sonrasında yine aynı çubuk kullanılarak burundan (nazal) örnek alınarak yapılır.

KORONAVİRÜS TESTİ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Test, ilgili hekim karar verdiği andan itibaren 7/24 çalışan referans merkezlerine gönderilir, en erken 36 saatte sonuçlanıyor.

 

Koronavirüs testi nasıl yapılır? Ne zaman sonuçlanır? ile ilgili etiketler koronavirüs testi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.