Koronavirüs tedbir ve kararlarına uymayanlara ceza yağdı

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile yurt genelinde sahil bantlarında ve parklarda yürüyüş, sosyal mesafe gibi bir takım uyarılar ve yasaklar getirilmişti. Bu genelgeye uymayan vatandaşlara çeşitli para cezaları uygulandı.

ESENYURT'TA İÇİNDE 14 KİŞİ BULUNAN KAHVEHANE İKİNCİ KEZ MÜHÜRLENDİ

Koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında umuma açık yerlerin kapatılması yasağına uymayarak mühürlenen, daha sonra yeniden açılan Esenyurt'taki kahvehane ikinci kez mühürlendi. Kahvehanede bulunan 14 kişiye de idari para cezaları verildi.

Koronavirüs tedbir ve kararlarına uymayanlara ceza yağdı

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri dün saat 21.40 sıralarında İncirtepe Mahallesi'ndeki umuma açık yerleri denetlerken girişinde kamera bulunan bir binanın alt katındaki kahvehanenin açık olduğunu tespit etti.

İçeri giren polisler, burada 14 kişinin olduğunu belirledi. İçerideki 13 kişiye 5326 sayılı kanunun 32'inci maddesini düzenleyen "Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye idarî para cezası verilir" hükmü uyarınca 392’şer TL idari para cezası kesildi. Kahvehane sahibine 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Karunu'ndaki 283'üncü maddesi uyarında 3150 TL idari para cezası uygulandı. Esenyurt Belediyesi ekipleri burasının daha önce aynı suçtan mühürlendiği ancak, bu yaptırıma rağmen işyeri için ‘Mühür fekki’ yapıldığı tespit edildi. Kahvedeki şüpheliler işlemlerin yapılması için Esenyurt Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edilirken iş yeri yeniden mühürlendi.

SOSYAL MESAFEYİ İHLAL EDEN 30 KİŞİYE TOPLAM 94 BİN 500 LİRA CEZA

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir evin avlusuna toplanarak sosyal mesafeyi ihlal eden 30 kişiye toplam 94 bin 500 lira para cezası verildi.

Koronavirüs tedbir ve kararlarına uymayanlara ceza yağdı - Resim : 2

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir evin avlusunda toplanan 30 kişi, korona virüsüne karşı alınan sosyal mesafe önlemini ihlal etti. Ekipler, sosyal mesafeye uymadıkları belirlenen 30 kişiye kişi başı 3 bin 150’şer lira olmak üzere toplam 94 bin 500 lira para cezası kesti.

SAHİLDE YÜRÜYÜŞE ÇIKARAK YASAĞA UYMAYAN GENÇ KIZA 3 BİN LİRA CEZA

Bebek sahilinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yasağa uymayarak yürüyüşe çıkan ve “Evde canım sıkılıyor, bizi nereye kadar tutacaklar" diyerek şaşkınlık oluşturan genç kıza, Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından 3 bin lira idari para cezası kesildi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile yurt genelinde sahil bantlarında ve parklarda yürüyüş yapmak yasaklanmıştı. Vatandaşların birçoğu virüsten korunmak için kurallara uyarken dün ise Beşiktaş’ta bazı vatandaşlar yasağı hiçe sayarak sahilde yürüyüş yapmaya devam etmişti. Sahil boyunca devriye gezen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, yasağa uymayan vatandaşları ikaz ederek mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Koronavirüs tedbir ve kararlarına uymayanlara ceza yağdı - Resim : 3

"EVDE NEREYE KADAR TUTACAKLAR BİZİ"

Bu kapsamda tüm uyarıları rağmen dışarıya çıkarak Bebek sahilde yürüyüş yapan Dilek Turgut ismindeki genç bir kız, “Evde canım sıkılıyor ve genelde bu saatlerde burası çok sessiz oluyor. Bu saatlerde burada çok fazla kimse olmadığı ve tek olduğum için yürüyüş yapıyorum. Evde nereye kadar tutacaklar bizi. Ama belli bir süreden sonra insanın dışarı çıkası geliyor, evde kalamıyorum” demişti.

Bu sözlerinin ardından harekete geçen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, genç kızı bulabilmek için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda polis, Şişli Mecidiyeköy’de yaşadığını tespit ettiği Dilek Turgut’un evine gitti. Genç kıza burada önce toplum sağlığı için uyarılarda bulunan polis, “Hıfzısıhha Kanununa ve tedbirlere uymamak” suçundan işlem yaparak 3 bin lira da idari para cezası kesti. Bir süre şaşkınlık yaşayan genç kız ise, vatandaşlardan özür diledi.

KAVGA EDENLERE SOSYAL MESAFEYİ UYMAMAKTAN PARA CEZASI

Kavga edenlere sosyal mesafeyi uymamaktan para cezası kesildiİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir ilde kavga edenlerin gözaltına alınarak her birine sosyal mesafeye uymamaktan 3 bin 150 TL ceza kesildiğini açıkladı.

Koronavirüs tedbir ve kararlarına uymayanlara ceza yağdı - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı koronavirüs tedbirleri içinde yer alan sosyal mesafe kuralına uymayanlara ceza verilecek uygulaması hayata geçirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir ilde kavga edenlerin gözaltına alınarak her birine sosyal mesafeye uymamaktan ceza kesildiğini açıkladı.

3 BİN 150 LİRA CEZA KESİLDİ

İçişleri Bakanı Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir ilimizde bir grup kavga etti. Elbette gözaltına alındılar. Ancak her birine sosyal mesafeye uymamaktan 3 bin 150 TL ceza kesildi. Valimizi tebrik ederim" dedi.

MALTEPE SAHİLİNDE YÜRÜYÜŞ PAHALIYA PATLADI!

İstanbul Maltepe'de sahilde yürüyüş yapan yayalara polis ekipleri tarafından işlem yapıldı. Sahilde dolaşan 3 kişiye biner lira para cezası verildi.

Koronavirüs tedbir ve kararlarına uymayanlara ceza yağdı - Resim : 5

İstanbul Maltepe'de tüm uyarılara rağmen sahilde yürüyüş yapan vatandaşlara polis ekipleri tarafından işlem yapıldı. Sahilde dolaşan 3 kişiye biner lira para cezası verildi.

Türkiye'de Corona Virüs salgını nedeniyle vatandaşlara evde kalmaları konusunda uyarılar yapıldı, sahilde spor ve yürüyüş yapmak yasaklandı.

BİNER LİRA CEZA

İstanbulluların çoğu yapılan uyarılara uysa da kimi vatandaşlar evlerinde kalmak istemedi. Maltepe Sahili'nde yürüyüş yapan 3 kişiyi gören polis ekipleri yayalara Umumi Hıfzısıhha Kanunu uyarınca biner lira para cezası uygulandı.

Ceza kesilen bir kişi, "Sahilde dolaştığım için ceza kesildi. Çıkmamam gerekiyormuş. Bilmiyordum, çok üzüldüm çünkü ceza çok yüksek. Bin lira ödedim. Evden çalışıyorum virüsten dolayı. İlk defa dışarıya çıkayım dedim çok sıkıldım evde. Hatta yeni çıkmıştım" dedi.

Koronavirüs tedbir ve kararlarına uymayanlara ceza yağdı ile ilgili etiketler covid-19 kovid-19 corona
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.