Son dakika... Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme... Dayı ve yeğen umut oldu!

Son dakika... Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi tamamlanarak sağlığına kavuşan 3 kişi, immün plazma bağışında bulundu.

Aferez Ünitesi'nde gerçekleştirilen bağış sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, koronavirüs tedavisi görerek iyileşenlerin tedaviye katkı sunması için duyarlı olmasını istedi.

Son dakika... Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme... Dayı ve yeğen umut oldu!

"HASTALARIMIZ KENDİLERİNDEN SONRA TEDAVİ ARAYAN İNSANLARA KANLARIYLA ŞİFA OLMAK İSTEDİLER"

İmmün plazma tedavisi için bağışın önemine dikkati çeken Gür, şöyle konuştu:

Son dakika... Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme... Dayı ve yeğen umut oldu! - Resim : 2

"Bugünkü bağışçılarımızdan birisi sağlık çalışanı, diğer ikisi ise İngiltere'den gelen yakınlarından enfekte olan dayı ve yeğen. Hastalarımız özellikle kendilerinden sonra tedavi arayan insanlara kanlarıyla şifa olmak istediler. Gaziantep Üniversitesinde şu anda 3 donörümüzün kanlarını alıyoruz. Bugün aldığımız plazmaları yoğun bakımda yatan entübe şekilde olan bir hastamıza uygulayacağız. Geri kalan kanlarımızı da Kızılay'a göndererek farklı hastalara uygulayacağız. Bu hastalarımız inşallah diğer donörlere örnek olur. Donör olmak isteyenleri hastanemize bekliyoruz."

Son dakika... Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme... Dayı ve yeğen umut oldu! - Resim : 3

Kan bağışı yapanlar ise hastalıktan kurtuldukları için mutlu olduklarını ve diğer hastaların sağlığına kavuşmasını sağlamak istediklerini bildirdi.

AA

Son dakika... Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme... Dayı ve yeğen umut oldu! ile ilgili etiketler tedavi koronavirüs tedavisi kovid-19 covid-19 corona
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.