Koronavirüs tablosunda korkutan gerçek: Mutant virüs ana virüs oldu!

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkin olarak devam ederken Türkiye'de bulaş sayısı son günlerde artış gösterdi. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel'de mutasyona uğramış virüse dikkat çekerek, "Mutant virüs ana virüs oldu." dedi.

Çin'den yayılan Koronavirüs salgınıyla mücadeleye hız kesmeden devam eden Türkiye'de yeni korku mutasyona uğramış virüs. Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, salgınla ilgili son durumu değerlendirdi. 

VEFAT SAYISI OLDUKÇA ARTMIŞ DURUMDA

Cinel, mutasyona uğramış virüsün genç kişilere de büyük etkileri olduğunu ve mutant virüsün daha öldürücü olduğunu belittti. Cinel, "Hastalığın 15 günde bir artma yüzdelerine bakarsak vefat sayısı da oldukça artmış durumda, yüzde 74 arttı. Mutant virüsün oranı yüzde 70’lerdeydi. Şimdi belki 80’lere doğru gidiyor. Mutant virüs ana virüs oldu ülkemizde” dedi.

ESKİ VİRÜS DAHA YAVAŞ BULAŞIYORDU

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Ciner mutant virüsün yayılım hızına dikkat çekerek,"Mutasyonun etkisiyle artık yoğun bakıma daha ağır hastalar yatıyor. Mutasyonlu virüs daha çok organ tahribatına yol açıyor. Eskiden virüs daha yavaş bulaşıyordu. Şimdi daha hızlı bulaşıyor. Bu nedenle "Bir dakikada bulaşıyor' diyorum. Ramazan ayında gerekli tedbirler alınacak ama o zamana kadar bir hafta 10 günlük süre var. Bu sürede vakaların artış hızı böyle devam ederse, kaotik bir ortam oluşacak." dedi.

Koronavirüs tablosunda korkutan gerçek: Mutant virüs ana virüs oldu! ile ilgili etiketler mutant virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.