Koronavirüs sonrası şirketler harekete geçti

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünya genelinde bir çok ülkeye yayılan koronavirüs ile ilgili çeşitli haberler peş peşe geliyor.Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs salgını sonrasında evden çalışmaya izin veren firma sayısı artıyor.

ABD’de 5 bin çalışanı bulunan Twitter, bütün çalışanlarını eve yönlendirdi. Çalışanların evlerinde ofis düzeneği kurmak için yaptıkları masrafların şirket tarafından karşılanacağı, evden çalışamayacak durumdaki sözleşmeli, yarı zamanlı ve taşeron işçilere ise olağan saat başına çalışma ücretlerinin ödeneceği kaydedildi.

TÜRKİYE’DE BAŞLADI

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre;Evden çalışma önceden bir tercih gibi görülse de bugünlerde kalabalık ortamlarda bulunmamak adına Türkiye’de de pek çok işveren evden çalışmayı teşvik ediyor. Pek çok firma bu yönde niyetini açıkladı. Türk Telekom, çalışanlarına uzaktan çalışma izni vermek için hazırlıklarını tamamladığını duyurmuştu. Gittigidiyor.com, dün itibariyle uzaktan çalışmayı devreye aldı. Başta teknoparklar olmak üzere pek çok alanda uzaktan çalışmaya uygun sektörler bu tür çalışma uygulamasına gitmeye hazırlanıyor.

 ORTAMI DÜZENLEYİN

Çoğu firmada çalışanlar işlerini teknolojik araçlarıyla evlerinden iş ağlarına bağlanarak, maillerini cevaplayarak ya da telefonla halledebiliyor. Ancak evden çalışırken de dikkat edilmesi gerekenler var. Evden çalışırken iyi bir bilgisayar, yeterli bir internet altyapısı gerekiyor. Çalışma ortamının düzenlenmesi ve dikkati dağıtacak şeylerin de ortadan kaldırılması gerekiyor. Evde çalışanlara yardım edecek iletişimi ve dosya yönetimini kolaylaştıran, verimliliği artıran mobil uygulamalar da bulunuyor.

Koronavirüs sonrası şirketler harekete geçti ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Twitter Şirket evden çalışma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.