Koronavirüs somon balığını nasıl etkiledi?

Çin'in başkenti Pekin'de tekrar yayılmaya başlayan koronavirüsle ilgili yeni salgının merkezinin somon balığı ithalatı ve paketlemesi yapılan marketlerden kaynaklandığı iddiası üzerine gözler somona çevrildi.

Devlet kanalının, Şinfadi adlı pazarda ithal somon balıklarının kesildiği tahtalarda koronavirüs bulunduğunu duyurması, tüm ülkede kaygı yarattı. Süpermarketler ve restoranlar somon satmayı durdurdu. Avrupa'dan somon ithalatının da durdurulduğu açıklandı.

SOMON SİPARİŞLERİ İPTAL EDİLDİ 

Çin, Şili, Norveç, Faroe Adaları ve Avustralya'dan yılda 80 bin ton somon ithal ediyor. Bu ülkelerin çoğunda virüs yaygın değil. Norveç, somonlarının virüslü olmadığını söylüyor. Hafta sonunda Norveç'e Çin'den verilen siparişler iptal edildi.

İDDİALAR SOMON TAHTASINDAN 

Geçen hafta Pekin'de 57 gün aradan sonra ilk kez bir koronavirüs vakası görüldüğü açıklanmıştı. Geçen Perşembe'den bu yana neredeyse tamamı Şinfadi kaynaklı yaklaşık 150 vaka rapor edilmişti.Haberlerde, virüsün ithal somon kesilen bir tahtada bulunduğu ileri sürülmüştü. 

Koronavirüs somon balığını nasıl etkiledi? ile ilgili etiketler Çin İhracat İthalat somon balığı tahta
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.