Koronavirüs salgını müzik ile tedavi edilir mi? Müzik, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir mi?

Müzisyen ve Akademisyen E. B. Kanikey Güvenç Akçay, müzik ile tedavi yöntemlerini ve Türk musikisi makamlarının insanlar üzerindeki fiziki, psikolojik ve duygusal etkilerini SuperHaber izleyicilerine anlattı.

Türk musikisinin insanlar üzerindeki fiziki, psikolojik ve duygusal etkileri yaklaşık bin yıldan beri araştırılıyor. Farabi ve İbn-i Sina gibi birçok büyük alim müziğin ruhun uyanması için en güzel vasıta olduğunu söyleyerek makamların duygular ve organlar üzerindeki etkilerini, hangi makamın hangi hastaya hangi zaman diliminde iyi geldiğine dair bilgileri yazdıkları eserlerde tasdiklemişlerdir.

Müzik ile yaptığı tedavilerle bilinen Tümata (Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma) grubu, 1975 yılında dünyaca ünlü müzik ve hareket terapisti Yrd. Doç. Dr Rahmi Oruç Güvenç tarafından kurulmuştur. Türk müziğinin tedavi değerleri üzerindeki çalışmalarını sürdüren Tümata, Türk musikisi makamlarının insanların psikiyatri, pedagoji, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi birçok alandaki hastalıklarının giderilmesinde önemli bir rol oynuyor. 

Hastalıklar müzik ile tedavi edilir mi? Müzik, bağışıklık sistemini güçlendirir mi? Türk musikisi makamları hangi hastalıkları tedavi ediyor? Müzik ile duygu değişimi sağlanır mı? Doğru müzik seçimi neden önemli? Tümata grubu üyesi E. B. Kanikey Güvenç Akçay, müziğin insanlar üzerindeki etkilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Hastalıkların tedavisinde uygulanan Türk musikisi makamlarının etkileri SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.