Koronavirüs salgını: 'Maça gitmiyoruz, elenirsek elenelim'

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını futbolu da olumsuz etkilerken perşembe günü oynanacak kritik maçlar öncesi çok konuşulan bir açıklama geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, corona virüsü önlemleri kapsamında liglerin ertelenmesi ve seyircisiz oynanmasının şuan gündemde olmadığını ifade etmişti.

Koronavirüs salgını: 'Maça gitmiyoruz, elenirsek elenelim'

Liglerin 3 Nisan'a kadar askıya alındığı İtalya'da ölümlerin artmasıyla birlikte panik giderek arttı. Bilindiği gibi Başakşehir'in de mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde maçlar perşembe günü oynanacak.

Başakşehir'in Danimarka'da oynayacağı Kopenhag maçının koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz gerçekleşeceği aktarılmıştı.

Rövanş maçı da bilindiği gibi yarın İstanbul Başakşehir Stadı'nda oynanacak.

Bu maçla ilgili olumsuz bir durum yaşanmazken UEFA Avrupa Ligi takımlarından Getafe'de başkan Torres'in çıkışı olay oldu.

Getafe Başkanı Torres katıldığı bir radyo programında "Bu maçı Milano'da oynamak yerine UEFA'dan alternatif bir çözüm istedik. Koronavirüs salgınının tam ortasına gitmek istemiyoruz" diye konuştu.

Elenme pahasına da olsa bu riski almayacaklarını kaydeden Torres, "Maça çıkmayacağımız için elenirsek elenelim. İstemediğimiz bir yere gitmeyeceğiz. Ya başka bir yerde oynarız ya da ertelenir. Erteleme daha mantıklı bir çözüm olur. UEFA bizden bu seyahat için özel izin almamızı istiyor. Almayacağım. Ülkemin yasalarına bağlı kalacağım" ifadelerini kullandı.

Yunan ekibi Olympiakos, kulübün sahibi ve başkanı Evangelos Marinakis'ta koronavirüs tespit edilmesinin ardından tüm yönetim kurulunu, futbolcuları ve teknik heyet dahil bütün çalışanları koronavirüs testine tabi tuttu. Kulüpten yapılan açıklamada, kulüp çatısı altında başkan Evangelos Marinakis haricinde herkesin testinin negatif çıktığı duyuruldu.

Yunanistan'ın Olympiakos ve İngiltere'nin Nottingham Forest takımlarının sahibi Evangelos Marinakis, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Marinakis söz konusu açıklamasında, "Koronavirüs beni de ziyaret etti. Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek zorunda hissettim. Gerekli tüm önlemleri aldım, kendimi iyi hissediyorum. Doktorların tavsiyesine uyuyorum. Vatandaşlarıma aynı şeyi öneriyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre PSG-Dortmund maçı öncesinde gerçekleştirilen idmana grip olduğu için katılamayan Kylian Mbappe'ye koronavirüs testi yapıldı. Tüm dünyayı şok eden bu gelişmenin ardından Fransa'nın Telefoot televizyonunun muhabiri Julien Maynard'den yüreklere su serpen açıklama geldi.

Maynard, Mbappe'nin test sonucunun negatif olduğunu ve koronavirüs olmadığını Twitter'dan paylaştı.

Koronavirüs salgını: 'Maça gitmiyoruz, elenirsek elenelim' ile ilgili etiketler Başakşehir UEFA Avrupa Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.