Koronavirüs salgını laboratuvar sızıntısından mı çıktı? Bilim insanları yeni bulgulara ulaştı

Koronavirüs salgınının nasıl çıktığı konusundaki belirsizlik devam ederken, salgının laboratuvar sızıntısından kaynaklandığı iddiaları konusunda yeni bir bulguya ulaştı. Macar bilim insanları Çin'e incelenmesi için gönderilen toprak örneklerinde koronavirüsün erken bir varyantına rastladı.

2019 yılının kasım ayında başlayan Koronavirüs salgınının Çin'de bir laboratuvardan çıktığı iddialarını destekeleyen bir nitelikte kanıt elde edildiği duyuruldu. Macar bilim insanları, Çinli bir firmaya incelenmesi için Antartika'dan yolladıkları toprak örneklerinde benzersiz bir koronavirüs varyantının izlerini buldu. Bilim insanları ayrıca hamster ve yeşil maymunlardan alınan örneklerle virüsün incelendiğine dair kanıtlar buldu.

Ortaya çıkan son kanıtların koronavirüs salgınının bir laboratuvar sızıntısından kaynaklı olabileceği yönündeki teoriyi desteklediği belirtiliyor. Bununla birlikte bilim insanları ortaya çıkan son bulguların dikkatle incelenmesi gerektiğinin altını çiziyor. Çinli şirket Sangon Biotech'e gönderilen toprak örneklerinin ne zaman analiz edildiği ise belirsizliğini koruyor.

Elde edilen bulgular Budapeşte'deki Eotvos Lorand Üniversitesi ve Veterinerlik Üniversitesi'nden elde edilen bulgular çevrimiçi olarak yayınlandı, ancak henüz diğer bilim adamları tarafından resmi olarak incelenmedi.

Çin'de çıkan koronavirüs salgınının kaynağı konusundaki bilinmezlik devam ederken, Çin hükümeti, DSÖ'nün salgının kaynağı konusundaki araştırma taleplerini engelleme çalışmaları tartışmaların daha da alevlenmesine neden olmuştu. ABD istihbaratı daha önce yayınladığı raporda salgının çıkışında Çin'i sorumlu tutmuştu.

 

 

Koronavirüs salgını laboratuvar sızıntısından mı çıktı? Bilim insanları yeni bulgulara ulaştı ile ilgili etiketler salgın Çin laboratuvar sızıntı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.