Koronavirüs salgını biterken bir virüs daha çıktı: Yine ilk Çin'de görüldü

Koronavirüs salgınının etkileri geçerken Çin'den bir virüs daha çıktı. Kuş gribinin bir türü olan H3N8 virüsü ilk defa insanda görüldü. Virüsün bir çocukta görüldüğü ve yüksek ateşle görülen virüsün insanlar arasında yayılma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

Çin'de kuş gribinin H3N8 türü ile ilk insan enfeksiyonu tespit edildi. Ancak bunun insanlar arasında yayılma riskinin düşük olduğu açıklandı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) yaptığı açıklamada, Henan eyaletindeki Zhumadian şehrinden bir çocuğun, 5 Nisan’da ateş ve diğer semptomlar geliştirdiğini ve durumu kötüleşince 10 Nisan’da hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Çinli yetkililer, önceki gün açıklanan verilere göre, çocuğun vücudunda H3N8 tipi kuş gribi virüsünün enfeksiyonuna rastlandı.

Komisyon, ilk değerlendirmenin, varyantın henüz insanları etkili bir şekilde enfekte etme yeteneğine sahip olmadığını ve büyük ölçekli bir salgın riskinin düşük olduğunu belirlediğini söyledi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yaptığı açıklamada, yakın temasta virüs bulaşmadığını aktardı.

Koronavirüs salgını biterken bir virüs daha çıktı: Yine ilk Çin'de görüldü ile ilgili etiketler Çin Çocuk h3n8 virüsü kuş gribi insan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.