Koronavirüs salgını bilgisayar oyunlarına ilham oldu: Bu oyunda virüsle mücadele var

Koronavirüs salgınıyla mücadele oyun geliştiricilerine ilham oldu. 25 Ocak'ta çıkacak bağımsız bir oyun olan Covid Simulator, oyunculara bir şirkette salgınla mücadele etme deneyimi sunuyor.

Koronavirüs salgını 2019 yılının sonundan beri dünya gündeminin bir numarası olmaya devam ediyor. Özellikle Omicron varyantının çıkışı vaka sayılarının artmasına neden olurken bazı ülkelerde kısıtlamar yeniden başladı.

Koronavirüs salgınında alınan tedbirler oyun dünyasına da ilham oldu. Coldrice Games adlı bağımsız bir geliştiricinin yaptığı Covid Simulator adlı oyun 25 Ocak'ta piyasaya çıkacak. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'nin (CDC) verileri kullanılarak hazılanan oyunda oyuncular koronavirüsün bir iş yerinde nasıl yayıldığını ve nasıl önlenebileceğini tecrübe edecek.

Oyunun en önemli özelliklerinden biri ise bir 'Kazanma hedefinin' olmaması... Şirketin borcu ne kadar artarsa artsın hatta hiç çalışan olmasa bile simülasyon devam edecek. Somut hedeflerin olmadığı oyunda oyuncular birçok farklı taktik uygulayabilecek.

Covid Simulator adlı oyunda aşı oranları, maskeleme, aşı duyarlılığı, farklı çalışma programları ve yakın zamanda bir çalışanın koronavirüsten ölüp ölmediği gibi faktörler bulunuyor.

Oyuncuların aldıkları yeni kısıtlama ve tedbir kararları şirket çalışanlarını olumsuz etkilerken protesto bile edebiliyorlar. Şirket çalışanları aşı politikaları ve mutasyonlara karşı tepki gösterebiliyorlar. Koronavirüs salgınının sürdüğü ve vaka sayısının arttığı dönemde yeni çıkacak oyuna hem oyun severlerin hem de oyun yayıncılarının ilgi göstermesi bekleniyor. Steam'de yayınlacak oyunun fiyat bilgisi henüz yer almıyor.

Koronavirüs salgını bilgisayar oyunlarına ilham oldu: Bu oyunda virüsle mücadele var ile ilgili etiketler covid simulator steam Coldrice Games oyun
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.