Koronavirüs pozitif hastalar cenazeye katıldı, 46 kişiye bulaştırdı

Trabzon'un Araklı ilçesinde çıkan çok sayıda koronavirüs vakası nedeniyle 5 nokta dün karantina altına alınmıştı. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda vakaların farklı cenazelere katılan Covid-19 pozitif hastalar nedeniyle olduğu ortaya çıktı.

Trabzon'da farklı cenaze törenlerine katılan ve daha sonra Covid-19 pozitif olduğu öğrenilen kişiler nedeniyle 46 yeni vaka, 32 temaslı tespit edildi.

Tarbzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir ilçede eklem ağrısı şikayetleri nedeniyle hastaneye başvuran kişinin test sonucunun pozitif çıkmasının ardından çalışma başlatıldı.

Bu kişinin 27 Mayıs'ta kalabalık bir cenaze törenine katıldığının tespiti üzerine yapılan filyasyon çalışması sonucu 33 yeni vaka tespit edildi. İl dışından birçok kişinin cenaze törenine geldiği ve geri döndüğü, Ankara ve Samsun'a dönen kişilerden de pozitif vakaların bulunduğu ifade edildi.

Başka bir ilçede yaşayan aynı soyadlı 5 kişinin test sonucunun pozitif olduğu, ailenin vefat eden yakınları nedeniyle Sakarya'dan Trabzon'a geldikleri belirlendi. Bu kişilerle temasa geçen kişilerden alınan test sonucunda 13 yeni vaka ile 32 temaslı tespit edildi.Her iki olayın ardından temaslılar izolasyon ve karantina süreçlerine dahil edildi. Araklı ilçesinde 5 bölge Covid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

 

Koronavirüs pozitif hastalar cenazeye katıldı, 46 kişiye bulaştırdı ile ilgili etiketler Trabzon Araklı Karantina cenaze covid 19 pozitif hastalar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.