Koronavirüs ömürden 20,5 milyon yıl çaldı

Beş ülkede yapılan bir çalışma koronavirüs nedeniyle ölen kişilerin tam 16 yıl erken yaşamlarını yitirdiğini ortaya çıkardı. Buna göre, insanlığın ömründen toplamda tam 20,5 milyon yıl çalındı. Bu araştırmaya göre, Kovid-19 ölümlerinden erkekler kadınlara göre yüzde 44 daha fazla etkilendi. Koronavirüs ölümlerinin en çok etkilediği yaş grupları ise 55 ile 75 arası...

Finlandiya, Almanya, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD’li araştırmacıların Kovid-19 can kayıpları üzerine yaptığı ortak çalışmaya göre, hayatını kaybeden kişilerin ortalama yaşam sürelerinden 16 yıl daha az yaşadıklarını ortaya koydu.

ORTALAMA YAŞ 73 OLARAK ALINIYOR

Scientific Reports dergisinde yayınlanan ve bir insanın ortalama yaşam süresinin 73 yıl olarak kabul edildiği araştırma, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden 2,4 milyon kişinin verileri baz alınarak gerçekleştirildi.

EN ÇOK ÖLÜM 55 - 75 YAŞ ARALIĞINDA

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin yüzde 45’ini 55 ila 75 yaşları arasındaki insanların oluşturduğu vurgulanırken, yüzde 30’unu 55 yaş altı, yüzde 25’ini ise 75 yaş üstü bireylerin oluşturduğu ifade edildi.

KORONA ERKEKLER YÜZDE 44 DAHA FAZLA ETKİLEDİ

Erkeklerin ortalama yaşam süresi 71, kadınların ise 76 olarak kabul edildiği araştırmada, erkeklerin kadınlara göre yüzde 44 daha fazla yaşam süresi kaybettiği tespit edildi.

Erkeklerin kadınlara göre 3 kat daha fazla yoğun bakım tedavisi gördüğü de araştırmada ortaya çıktı. 

Erkeklerin Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetme sayısının kadınların 1,4 katı olduğu kaydedilirken grip verileriyle Kovid-19 verilerinin de karşılaştırması yapıldı. 

Kovid-19’un gribe göre 2 ila 9 kat daha fazla can kaybına neden olduğu belirtilirken, gripten bir yıl içerisinde 300 bin ila 650 bin arası kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı

Koronavirüs ömürden 20,5 milyon yıl çaldı ile ilgili etiketler ölüm grip
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.