Koronavirüs nedeniyle komadayken doğum yaptı...

ABD'de koronavirüs nedeniyle kaldırıldığı hastanede ilaç destekli yapay komada tutulan bir kadın doğum yaptı. 27 yaşındaki Angela Primachenko, komadan uyanıp bebeğinin yaşadığını öğrendiğinde "Yürüyen bir mucize gibi hissediyorum" dedi.

ABD, 33 haftalık hamileyken koronavirüs nedeniyle kaldırıldığı hastanede durumu ağırlaşınca ilaç destekli komaya sokulan ve bu sırada doğum yapan 27 yaşındaki Angela Primachenko’yu konuşuyor. Komadan uyanınca hastane çalışanlarının alkışlarıyla şaşkına dönen Primachenko, “Minnettarım” dedi.

ALERJİ ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GİTTİ
Söz konusu olay, ABD’nin Washington eyaletinin Vancouver kentinde meydana geldi. Bir süredir alerji nedeniyle bazı şikâyetleri olan Primachenko, önlem olarak korona testi yaptırmak için 22 Mart günü hastaneye gitti. Bu sırada virüs nedeniyle ağır bir şekilde hastalanacağını veya doğumunda bir sorun yaşanacağını düşünmemişti.

Ancak koronavirüs testi pozitif çıkarken, durumu aniden ağırlaştı ve solunum cihazına bağlandı. Doktorlar bu noktada, bebeği korumak için Primachenko’yu ilaç destekli yapay komaya soktu. 27 yaşındaki kadın 6 Nisan günü uyandığında, bebeğinin doğmuş olduğunu fark etti.

Koronavirüs nedeniyle komadayken doğum yaptı...

YOĞUN BAKIM ÇALIŞANLARI AYAKTA ALKIŞLADI
NBC kanalına konuşan Primachenko, “Uyandım ve bir baktım ki artık karnım yoktu! Ne kadar şaşırdığımı anlatamam” dedi. Primachenko, yoğun bakımdan çıkarıldığı sırada herkesin kendisini ayakta alkışladığını anlatırken, “Çok şaşkın, ne kadar minnettar olduğumu anlatamam” ifadelerini kullandı.

BEBEKTE VİRÜS ÇIKMADI
Doğumdan sonra, Primachenko’nun eşi, 11 aylık ilk çocuğu ve Ava adı verilen bebeğe test yapıldı. Yeni doğan bebek dahil ailede virüse rastlanmadı. Şu an için hastanede tutulan bebeğin de önümüzdeki günlerde taburcu edilmesi bekleniyor.

Koronavirüs nedeniyle komadayken doğum yaptı... ile ilgili etiketler ABD Bebek doğum koma
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.