Koronavirüs IQ'yu düşürüyor!

İngiltere'de yapılan araştırmalarda koronavirüs sonrası iyileşen kişilerin bazılarının beyinlerinin 10 yıl yaşlandığı, bazılarının da IQ’larının düştüğü tespit edildi.

Gizemli virüs olarak adlandırılan koronavirüs bilim insanlarını şaşırtmaya devam ediyor. Yeni araştırmalar virüsün zekayı da olumsuz etkilediğini gösteriyor.

Araştırma Dr. Adam Hampshire tarafından yönetildi ve Imperial College, Cambridge Üniversitesi, King's College London ve Chicago Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından gerçekleştirildi.

Daily Mirror'ın bildirdiğine göre 84.285 katılımcının bilişsel sonuçları Great British Intelligence Test adlı çalışma ile analiz edildi. Hastalıktan en kötü etkilenenlerin IQ'larında 8.5'lik bir düşüş görüldü.

CİDDİ SORUNLAR OLUŞTU

Araştırmaya göre yoğun bakıma yerleştirilmesi gereken COVID-19 hasta gruplarında daha ciddi zihinsel sorunlarla karşılaşıldı. Koronavirüse yakalananların mantık, kelimelerin anlamı, uzamsal yönelim, dikkat ve işleme duyguları-virüsten tamamen kurtulmuş olanlar bile-testlerinde nispeten düşük puanlar raporlandı. Rapor, “COVID-19 ‘a sahip olmanın kronik bilişsel sonuçları” olduğunu belirledi.

Koronavirüs IQ'yu düşürüyor! ile ilgili etiketler İngiltere beyin zeka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.