"Koronavirüs insan yapımı, Çin tazminat ödemeli"

İngiliz istihbarat kuruluşu MI6'ın eski şefi Sir Richard Dearlove, dünya genelinde 6.5 milyondan fazla kişiye bulaşan, milyarlarca insanın evlerine hapsolması nedeniyle üretim süreçleri aksadığı için ekonomik krize yok açan koronavirüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü. Dearlove, Norveç ve İngiliz bilim insanlarının virüsle ilgili raporlarına göre Sars-CoV-2'nin diğer koronavirüs ailelerinden tamamen farklı olduğunu söyledi. Dearlove, Çin'in tüm ülkelere tazminat ödemesi gerektiğini savundu.

İngiltere Gizli Haber Alma Servisi MI6'in eski şefi Sir Richard Dearlov, insanlığın üzerine kabus gibi çöken yeni tip koronavirüs hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sir Richard Dearlove, yeni tip koronavirüsün (Sars-CoV-2) Wuhan kentindeki bir laboratuvardan 'kazayla' yayıldığını ve insan yapımı olduğunu iddia etti.

Dearlove, basına yaptığı açıklamada, bu iddiasını Norveç ve İngiliz bilim insanların salgına ilişkin yaptığı araştırmaya dayandırdı. 

SARS-CoV-2 İNSAN YAPIMIDIR

Dearlove, yapılan çalışmayı incelediğinde virüsün insan yapımı olduğunu ve Wuhan'daki laboratuvardan kazayla yayıldığını gördüğünü söyledi.

MI6'i 1999 ile 2004 yılları arasında yöneten Sir Dearlove, St George's Hastanesi'nden Profesör Angus Dalgleish ile Londra Üniversitesi'nden Norveçli Virolog Birger Sorensen'in birlikte hazırladıkları raporun salgının nasıl ortaya çıktığını göstermesi bakımından çok önemli olduğunu ifade etti.

SARS virüsüyle aynı aileden olduğu belirtilen yeni tip koronavirüsün (SARS-Cov-2) inceleyen iki bilim insanı raporlarında virüsün SARS ailesinden tamamen farklı yapıya sahip olduğunu belirlediklerini vurguluyorlar.

ÇİN TAZMİNAT ÖDEMELİ

Eski MI6 şefi, yayınlanan raporun sonucunda koronavirüsün insan yapımı olduğuna dair elle tutulur deliller bulunduğunu belirterek Çin'in bu deliller ışığında dünyaya verdiği zararı tazmin etmesi gerektiğini savundu. 

"Koronavirüs insan yapımı, Çin tazminat ödemeli" ile ilgili etiketler Koronavirüs Wuhan Çin bilim insanı Norveç İngiliz mi6 Sir Richard Dearlove Sars-Cov2 kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.