Koronavirüs ile birebir uyumlu oyun tesadüf mü?

İlk kez Çin'in Vuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (Covid-2019) tüm dünyaya ölüm saçarken, bir firma tarafından geliştirilen oyun, sosyal medyanın gündemine oturdu. Söz konusu oyunda, bir virüsün geliştirilerek tüm dünyaya yayılması ve insanlığın tamamını öldürmesi amaçlanıyor. Oyunun bir tesadüf olup, olmadığı ise tartışma konusu oldu.

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar dünya genelinde 81 bin kişiye bulaşan ve 2 bin 762 kişiyi hayattan koparan yeni tip koronavirüs gündemdeki yerini korurken, aralarında Starbucks, KFC, McDonalds,IKEA gibi şirketlerin bulunduğu markalar salgından önemli derecede etkilenen bölgelerdeki faaliyetlerini askıya aldı.


Öte yandan, koronavirüsün neden olduğu panik nedeniyle Çin’de indirilme sayısı hiç olmadığı kadar artan bir uygulama var: Plague Inc.

OYUN NEYİ AMAÇLIYOR?

Plague Inc oyun senaryosu kapsamında bir virüsü tüm dünyaya yayma gayesi taşıyor. Göreviniz salgın hastalığı tedavisi bulunmadan önce tüm bölgelere yayarak, insanlığın sonunu getirmek. Oyun, belirlediğiniz herhangi bir ülkede 1 kişiye bulaşan bilinmeyen bir virüs ile başlıyor. Oyunun amacı ise bu hastalığı herkese bulaştırmak.

Koronavirüs ile birebir uyumlu oyun tesadüf mü?

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Sosyal medyada bir çok insan, oyun ile koronavirüs salgınının bir tesadüf olmadığı görüşünde birleşti.

Gazeteci Adem Metan, söz konusu oyunun ekran görüntülerini paylaşıp, ''Plague Inc. isimli mobil oyun. Korona ile neredeyse birebir uyumlu. Tesadüf mü?'' ifadelerini kullandı.



Koronavirüs ile birebir uyumlu oyun tesadüf mü? - Resim : 2

FİRMADAN YALANLAMA

Oyunun geliştiricisi Ndemic Creations ise söz konusu iddialara ilişkin olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı.Gerek medya gerek oyunculardan çok sayıda soru aldıklarını belirten şirket, salgın zamanlarında oyuncu sayısında artışın hep yaşandığını, bunun nedeninin ise, insanların hastalığın nasıl yayıldığını öğrenmek ve salgının yapısını kavramak istemeleri olduğunu söyledi.

İnternet siteleri yoğun ilgi nedeniyle hizmet veremez hale gelen şirket, oyunu gerçek olaylardan faydalanmaktan ziyade gerçekçi ve öğretici olması için tasarladıklarını vurgulayarak, koronavirüs hakkında bilgi almaları için insanları Dünya Sağlık Örgütü’nün ilgili sayfasına yönlendirdi.

Koronavirüs ile birebir uyumlu oyun tesadüf mü? - Resim : 3

 
Koronavirüs ile birebir uyumlu oyun tesadüf mü? ile ilgili etiketler Çin Koronavirüs Korona oyun Plague Inc
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.