Koronavirüs ilaçları ödeme listesine alındı

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geri ödeme listesine alındı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Covid 19 tedavisinde kullanılan bütün ilaçları geri ödeme listesine aldık. Genel Sağlık Sigortası kapsamında karşıladığımız ödemeler 4,4 Milyar liraya ulaşmış durumda." dedi. Sağlık çalışanları için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç olmadığını belirten Selçuk, "Vazife malulü diye bir durum var. 2 doktorumuz ilan edildi" ifadesini kullandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde normalleşme desteği kapsamında 2.5 milyonu aşkın çalışana 2 milyar lira destek verildiğini söyledi.

Bakan Selçuk sonrasında da bakanlık bütçesine ait 2020 yılı gerçekleşmelerine ilişkin şu bilgileri verdi: 

Sosyal koruma kalkanı kapsamında aldığımız tedbirlerle vatandaşlarımıza doğrudan aktardığımız kaynağın toplam tutarı bugün itibarıyla 45 milyar TL'ye yaklaşmış durumda. Kısa çalışma ödeneğinden 3.5 milyonun üzerindeki çalışanımıza 23 milyar TL'yi aşkın kısa çalışma ödemesi yaptık. İşçilerimizi koruyalım diye sözleşme fesih kısıtı getirdik. Bu süreçte de nakdi ücret desteği verdik. 2 milyon üzerindeki çalışanımıza 6.4 milyon TL'nin üzerinde nakdi ücret desteği ödedik. Salgından çok etkilenen sektörlerdeki işletmelerin toplamı 40 milyar lirayı bulan üç aylık SGK primlerinin ödemelerini erteledik. Yaklaşık 290 milyar liralık SGK alacağına da yapılandırma getirdik.

Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan bütün ilaçların immün plazma tedavisi de dahil olmak üzere geri ödeme listesine aldık. Bütün genel sağlık sigortası kapsamında yaptığımız ödemeler şu ana kadar 4.4 milyar lirayı aşmış durumda. Fakat kimse bu ödemelerin nasıl yapılabildiğini... Bu batan bir SGK ile yapılmıyor, işleyen sürdürülebilir bir SGK ile yapılıyor.

Bakan Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle malül olan sağlık çalışanlarına ilişkin düzenleme çağrılarına ilişkin de şunları söyledi:

"Sağlık çalışanları için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç yok. Vazife malulü diye bir durum var. 2 doktorumuz ilan edildi. Başvuru halinde illiyet bağı varsa malul ilan ediliyor"

(SABAH)

Koronavirüs ilaçları ödeme listesine alındı ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk bütçe SGK aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı sağlık çalışanı malüllük
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.